Фестивал на хвърчилата – „Въздушни чудеса – Варна – 2021” - Варна, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Авг
20
Фестивал на хвърчилата – „Въздушни чудеса – Варна – 2021”
ДАТА: Oт 20 Август 2021 до 21 Август 2021 ЧАС: 16:30 МЯСТО:
Добави в календара
Фестивал на хвърчилата – „Въздушни чудеса – Варна – 2021”

За поредна година огромни цветни хвърчила ще изпъстрят небето над Аспаруховския плаж на 21-22 август 2021 г. Традиционно фестивалът привлича многобройни гости от страната и чужбина, а организатор на събитието е клуб „Асто” с подкрепата на община Варна чрез фонд „Култура”.


С всяка изминала година фестивалът се разраства и става все по-атрактивен и успешен, а със своя международен характер това новаторско и атрактивно културно събитие допринася за изграждането на специфичния облик на града. През август 2021 г. фестивалът ще отбележи 9-ата си годишнина.


Основен акцент на фестивала са демонстрациите на международните кайт клубове, които представят своите уникални модели хвърчила, често достигащи впечатляващи размери, състезанията с управляеми модели хвърчила и детските работилници, където малчуганите изявяват талантите си и се забавляват. От 10:00 до 17:00 ч. през обявените фестивални дни професионалните клубове на участниците ще показват най-новите си творения, включително атрактивните за децата обемни модели на различни животни – мече, тигър, октопод, калинки и много други.


Очакваме да станем свидетели и на майсторско управление на спортни хвърчила – това са модели за напреднали, които летят много бързо и описват сложни фигури в небето. Парадът ще бъде съпътстван от приятна музика и други забавления за малки и големи.


Тази година в събитието да се включат демонстратори и майстори на хвърчилата от няколко държави. Всяко издание на фестивала отправя различни послания, както рекламни, така и обществено значими, като например такива, свързани с чистотата на околната среда, опазването на застрашени видове птици и природата като цяло.
Ще се проведат ателиета и работилници за детско творчество на теми, свързани с летенето и вятъра.


От своето възникване в Азия преди две хилядолетия, изкуството за изработване и пускане на хвърчила се е разпространило навсякъде по света. Днес то е по-популярно от всякога, то е начин за релаксация, забавен спорт и вид духовно упражнение. За разлика от много други изкуства, никога не е твърде рано или твърде късно да започнете да го практикувате. 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин