Исландия - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Исландия
Пътешествия за Исландия
„Колкото повече, толкова повече“ казва Мечо Пух и ние го подкрепяме - особено когато става въпрос за дядоколедовци Исландия се радва на...
Исландия
Информация за Исландия
Столица: Рейкявик
С какви пари: Исландскa крона
Часова зона: -2
На какъв език: Официалният език е исландски. Повечето исландци говорят английски и датски, тъй като те са задължително изучаеми в училище.
Най-добро време: Мекото време в Рeйкявик може изведнъж да бъде заменен от порой, силен вятър или мъгла. Май, юни и юли са най-сухите месеци от годината. Времето е по-добро в северната и източната част. Снежните и пясъчните бури са чести във вътрешните пустини и по крайбрежните делти. Пикът на сезона е от средата на юни до август, но повечето високопланински турове остават затворени заради снега до юли.
Пазаруване: Магазините са отворени от 10 до 18 часа през седмицата и всяка първа събота от месеца. През останалото време в събота работят до 14 часа, а в неделя са затворени, с изключение на някои търговски центрове, отворени от 13 до 18 часа. Добри сувенири са исландските вълнени продукти, местната музика и изкуство.
Религия: Лутеранство
Абонирайте се за нашия бюлетин