Фотографска изложба от Непал на Николай Стойков - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Яну
19
Фотографска изложба от Непал на Николай Стойков
ДАТА: 19 Януари 2015 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Фотографска изложба от Непал на Николай Стойков

Събитие: SoExhibition: "The divine in me salutes the divine in you”
Откриване: 19.01.2015
Час: 19:00 ч. - 21:00 ч.
Автор: Николай Стойков
Място: SOHO, ул. Искър #4, София 1000
Вход: свободен


SOHO открива фотографска изложба от Непал: "The divine in me salutes the divine in you” на 19.01.


Трудно е да се опише емоцията от пътешествие из Непал. Онази бедна, но омагьосващо красива страна, сгушена между Индия, Китай и покрива на света.


А когато думите не достигат, за да разкажеш за величествените планински пейзажи, за омагьосващите снежни осемхилядници, за горещите джунгли и дивите зверове, за древните храмове на още по-древните култури, на помощ идва фотографията.


SOHO представя дебютната изложба на Николай Стойков - „The divine of me salutes the divine in you” на 19.01. С нея авторът ви предлага да се докоснете до 33 от най-въздействащите мигове от преживяванията му в сърцето на Южна Азия.


Oбективът на младия талант запечатва не само изумителното очарование на хималайската природа, но и чудесното безгрижие и искреното щастие на местния бит, ярко контрастиращи с тежките условия и ниския стандарт на живот в Непал. 


Фоторазказът на Николай ще ви направи съпричастни с най-съкровените радостни усещания, които всеки посетител на тази интересна държава може да изпита. От прашните улици на Катманду и Покхара в навечерието на местната 2071 година, през портретите на усмихнатите жители от китните планински селца, до смиреното преклонение пред грандиозния масив на Анапурна, а след това обратно във вечнозелените джунгли на границата с Индия и по светите места за будисти и хиндуисти.


Информация за автора:


32-годишният Николай Стойков, понастоящем фоторепортер на вестник „Преса“, носи страстта от пътуванята в кръвта си. Роден в София, но израснал във Варна, още от малък той натрупва хиляди километри в движение в емблематичния Кушет Вагон по жп-маршрута между официалната и морската столица.


Веднъж осъзнал стремежа си към откриване на нови светове и хора, бавно, но последователно той опознава голяма част от Европа. След 1 година във Флоренция се мести в Мичиган, САЩ, където завършва графичен дизайн. В Америка за пръв път се потапя в атмосферата на мултикултурното общество, съществуващо в пъстра палитра от раси, езиции, традиции и религии. Именно там се научава да разграничава и цени високо същността, спецификата и емоцията на всеки отделен индивид. Точно върху тези характеристики се е концентрирал и в голяма част от творбите си от Непал.


Изложбата "The divine in me salutes the divine in you" можете да разгледате в арт коуъркинг пространството SOHO на ул. Искър 4, между 19 януари и 17 февруари.


Информация за SOHO:


SOHO e арт коуъркинг пространство в центъра на София с ежемесечнa програма от културни и професионални събития  (със свободен вход), такива със социална насоченост, музикални концерти и тематични базари. Клиентите на SOHO са общност от сходно мислещи професионалисти, което насърчава творчеството и обмена между обитателите му. SOHO подкрепя множество инициативи и подпомага организации от неправителствения сектор в тяхното развитие. SoExhibition е ежемесечното зареждане на стените в SOHO с храна за душата под формата на картини, фотографии и инсталации.


Линк към Facebook събитието - тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин