Vataff Project представят новия си албум в Maze - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
23
Vataff Project представят новия си албум в Maze
ДАТА: 23 Февруари 2017 ЧАС: 21:00 МЯСТО:
Добави в календара
Vataff Project представят новия си албум в Maze

  Родопски охлюв вдъхновява новия албум на Vataff Project
Представянето на ‘Solьmen’ в София е на 23 февруари в club MAZE


Новият албум на Vataff Project идва при нас директно от студиото на Виктор Маринов в Родопите. Името на албума е вдъхновено от планината: на родопски диалект ‘Solьmen’ значи “охлюв”. Според езика на символите охлювът е свещен знак на лабиринта и търсенето, но Vataff Project не търси символика, а благозвучие. Проектът е смесица от абстракции, eлектронна музика, бийт и етно инструменти от цял свят, придружени с концептуални визуализации.


Още през 2001 „високотехнологичният и аналогов до трансцендентност” Виктор Маринов слага началото на звуковите експерименти. От тогава насам Vataff Project се отличава със своя собствен специфичен звук с елементи на психеделично техно, ембиънт и трип-хоп. Музиката им води до екстаз и танци, вдъхновени от ритуали от древни времена, но и от настоящето и бъдещето.


В ‘Solьmen’ звукът на Vataff Project еволюира, намерил източници извън сферата на матричните форми и образи. Албумът е антология от авангардни таланти – в него участват едни от най-интересните и успешни български музиканти. Познаваме Веселин Митев (дудук, фояра) от Исихия и Kayno Yesno Slonce, Росен Захариев (флюгелхорна, тромпет, перкусии) от джаз проектите FlyWeToTheMoon, Metaфоrmoza, признат с категорично нестандартните си участия. Антон Карадимчев (китара и вокали) е добре познат в театралните и музикални среди на берлинската и софийската ъндърграунд сцени. Всички техни стилове се сливат умело от електронния лайв акт на Виктор Маринов.


Той живее и твори дълго време в чужбина, участва в различни фестивали и партита в над 24 държави в Европа. В Берлин работи по музиката на различни документални филми и реклами, а един от най-успешните му проекти е с един от операторите на Вим Вендерс – Роби Мюлер.В България работи по визията на Vataff Project с художника Венелин Шурелов – доцент в програмата „Дигитални изкуства” към НХА.


На 23 февруари в софийския клуб MAZE и по време на турнето на Vataff Project из страната публиката ще има възможността да види неговите визуализации, концептуално сътворени специално за музиката от ‘Solьmen’. Макар и „човек на пътя”, Виктор намира най-много спокоствие и вдъхновение сред българската природа. Има собствено звукозаписно студио в Родопите, именно там е записан албумът.

„Родопите са любимото ми място в България и е изключително подходящо за творческия процес, защото тук се чувствам много добре. А когато човек се чувства добре, това влияе и на работата му. Иначе, не бих могъл да кажа, че съм се установил в планината, защото пътувам постоянно. В момента обаче студиото и самият аз сме локализирани именно тук” – разказва Виктор Маринов.


‘Solьmen’ е достъпен за закупуване онлайн в платформaта Bandcamp, до няколко дни ще е в iTunes и Amazon, може да се намери и в избрани локации с щандове на Fusion Embassy.


Vataff Project New Album Launch – club MAZE / 23.02


В. Търновo / club Melon / 16.01


Русе / Max Club Ruse / 17.02


Варна / club Vintage 33 / 18.02


Пловдив / club VOID / 24.02


Бургас / Баз Без Име / 25.02


Посетете сайта, фейсбук страницата и канала в YouTube на Vataff Project. 

Коментирай
Други събития
Авг
05
-
Авг
07
SPICE Music Festival 2022
Концерти Бургас, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин