10 добри новини, които чухме през 2013 г. - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 добри новини, които чухме през 2013 г.
Автор: Мария Ангелова
10 добри новини, които чухме през 2013 г.

Събрахме най-позитивните новини от изминалата година, за да ви припомним някои хубави хора, прекрасни постъпки и добри вести за пътуващите души.

Магистрала Тракия беше завършена

По-добра новина за стотиците хиляди трудови хора, които сякаш векове мечтаеха да стигат до морето за три часа – здраве му кажи! А ние пък ви предложихме идеи за отбивки от магистралата.

Нов живот за старата теснолинейка

Като говорим за добри новини, възстановяването на вечерния влак по линията на теснолинейката може би е най-показателната. Историята се появи в медиите в края на годината и успя да постигне, нещо, което по принцип е много трудно: да изнесе на дневен ред проблем, който по начало е локален. Прочетете нашето интервю с Кристиан Ваклинов, чиито усилия допринесоха за хепи енда на тази жп сага.

5 върха в 5 планини за под 23 часа

Кирил Николов – Дизела успя да вдъхнови мнозина с постижението си от лятото – изкачване с бягане на 5-те най-високи върха на 5 планини в България за под 23 часа! Предизвикателството беше следено на живо от хиляди хора. Прочетете как успя Кирил.

Три големи фестивала трайно се местят в Пловдив

Sofia Design Week, Sofia Architecture Week и Sofia Dance Week през 2014 г. се местят в Пловдив, сменят си името на One Design Week (и така нататък) и планират да раздвижат малко позакучилата се атмосфера в квартал Капана - буквално на една крачка от оживения център. Очакваме с интерес. Ето подробности и галерия от Капана, какъвто е сега.

Католическа църква във Варна отвори врати след 40 години

След повече от 40 години в разруха, католическата църква „Непорочно зачатие на Света Дева Мария“ във Варна отново отвори врати в началото на декември. Вижте снимки от ремонтирания храм.

Строи се най-големият детски музей в Източна Европа

Най-големият музей за деца в Източна Европа ще отвори врати през 2015 г. в София. Ще носи симпатичното име „Музейко“ и ще предлага забавления, игри, работилници и научни презентации за деца (предимно на възраст от 6 до 10 години). Научете още за Музейко и вижте как ще изглежда.

Откриха първата междуградска велоалея в България

Павликени и Бяла черква вече са свързани с междуградска велоалея, а нощем пътят на колоездачите ще бъде осветяван от соларни лампи. Подробности за велоалеята Павликени – Бяла черква.

Новите пейки на парка Гео Милев

Една от любимите ни добри новини за годината – учениците от един 3 „б“ клас на едно училище в София направиха чудеса с пейките в един парк. Вижте какви добри дела свършиха възпитаниците на 23 СОУ „Фредерик Жолио Кюри“.

Пламен Петков и неговата велообиколка на България

Пламен успя да вдъхнови десетки хора да се присъединят, макар и само за няколко километра, към него по маршрута му из България на колело. Прочетете нашето интервю с Пламен Петков.

Destructive Creation

Просто Destructive Creation. Цяла година те творяха добри новини. Тайната е в малките неща, беше казал някой. Независимо дали са нови пейки, оживление в подлеза на гарата или работилница за колела в центъра на София. Вижте някои от проектите на Destructive Creationи нашето интервю с тях.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин