10-те най-големи грешки на пътешествениците и как да ги избегнем - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10-те най-големи грешки на пътешествениците и как да ги избегнем
Автор: Peika.bg
10-те най-големи грешки на пътешествениците и как да ги избегнем

Знаем, че понякога, когато сме на път, нещата не се случват точно така, както си ги представяме. 

>

>

Ето няколко неща, които със сигурност бихте искали да избегнете.

1. Прекалено многото багаж

Знаем, че е съблазнителна идеята да помъкнете със себе си дрехи за всеки възможен повод, но това доста би затруднило придвижването ви. Освен това пътуването с излишно голям багаж може да доведе до по-високи такси, ако пътувате със самолет. По-добре мислете рационално относно дрехите и вземете толкова, колкото наистина ще облечете.

2. Да не проверите плана на мобилния си телефон

Изключете мобилния си интернет още преди да се качите в самолета! Ако наистина много ви трябва интернет, по-добре закпете местна сим карта, когато пристигнете в желаната от вас дестинация. Другият вариант е да разчитате на места с wi-fi.

3. Да нямате достатъчно време между два полета

Всички знаем, че полетите могат да бъдат непредсказуеми, което понякога може да ни изиграе лоша шега, ако летим с прекачване. Затова, когато резервирате билети, планирайте малко по-голяма дупка межу двата полета – доста по-сигурно е.

4. Да не обмените пари на летището

Веднага щом пристигнете в избраната от вас дестинация, ще ви потрябва местна валута. Затова ви съветваме още преди да заминете, да обмените пари. Ако по някаква причина не сте го направили, по-добре попитайте някой местен къде би било най-изгодно да го направите.

5. Да не уведомите компанията, издала кредитнава ви карта, че ще пътувате

Не забравяйте да помислите за кредитната си карта, ако ще я използвате, тъй като наглед незначително пътуване може да доведе до замразяване на акаунта ви.

6. Да не си направите застраховка

Добре е да си направите туристическа застраховка, защото никога не знаете какво може да се случи. В повечето случаи тя покрива спешни медицински разходи, които могат да ви излязат солено, ако не сте си я направили.

7. Да не проверите изискването за виза

Да ви върнат от границата, само защото нямате виза, би било изключително неприятно. Всяка държава има своя политика относно визите и затова най-добре преди да тръгнете към някоя страна, вижте дали не ви се изисква този документ. Това става най-лесно с проверка на сайта на Министерството на външните работи.

8. Планирането на прекалено много дейности за кратко време

Прекалено забързаният и пълен график на вашето пътуване със сигурност ще се отрази на спокойствието, което е един от най-важните елементи, ако искате да си почивате. Затова вместо да препускате от една забележителност на друга, се уверете, че ще си оставите достатъчно време да поспрете и да се насладите на местата, които посещавате.


9. 
Да не следите за промени в полета

Изключително важно е да преглеждате дали авиокомпаниите не са ви известили за промяна в полета ви. Отделянето на няколко минути, за да се уверите, че сте абсолютно наясно с детайлите около пътуването ви, може да ви спести много нерви.

10. Да не държите ценните си предмети на сигурно

Никой не иска да стане жертва на кражба – особено при пътуване извън граница. Както знаем обаче, туристите са най-уязвимата целева група за джебчии. Затова дръжте парите, телефона и документите си на сигурно място! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин