3 интересни европейски града, които започват с буквата Я - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 интересни европейски града, които започват с буквата Я
Автор: Елена Исаева

В поредица от статии ще ви представя една малко по-различна класация, а именно 3 европейски града, които може да посетите, подредени по азбучен ред. Разбира се, това е малка част на красивите градове в Европа, които започват с буквата Я, но нека статията ви вдъхнови да потърсите още подобни, както и по-подробна информация и за по-долу споменатите.

Ямбол, България - Ямбол е древен красив български град, разположен на двата бряга на река Тунджа. Датира от около  4000 г.пр.н.е. В града има православни църкви, католическа, протестанска църква и джамия. Някогашната синагога в наши дни се ползва като картинна галерия.  Интересен за посещение е историческият музей на Ямбол, където се съхраняват експонати от неолита до днес, както и уникалната експозиция „Драма“ с артефакти от микенската керамика, както и глиеният печат, т.нар. „Минеарно писмо В“. В града има запазени части от крепостните стени и кули от древността. Провеждат се редица театрални празници и конкурси, фестивали. Само на 10 км от Ямбол се намират останките на древния тракийски град Кабиле. Това е едно от малкото места в областта Тракия, където са намерени надписи на латински език. Не пропускайте и музея към крепостта, където може да се запознаете с историята на района.

3 интересни европейски града, които започват с буквата Я
Снимка: Елена Исаева

 

3 интересни европейски града, които започват с буквата Я
Снимка: Елена Исаева

3 интересни европейски града, които започват с буквата Я
Снимка: Елена Исаева

Ябланица, България - сравнително млад град от историческа гледна точка. Известен е с производството на халва и локум. Независимо от размерите си, градът е приятен за разходка. Близо до Ябланица се намира пещерата Съева дупка. За любителите на планински туризъм в околността  се намира и връх Драгойца, сравнително лек и приятен за покоряване.

3 интересни европейски града, които започват с буквата Я
Снимка: Елена Исаева

Ялта, Русия - курортен град, красиво разположен на полуостров Крим, Черно море. Със своята прекрасна природа и пясъчни плажове, Ялта привлича многобройни туристи всяка година. Тук можете да видите интересната къща-  музей на известния руски писател Антон Чехов, както и дворците на руските царе - Александър III и Николай II. Разходете сепо крайбрежните булеварди, засадени с палми, седнете в някое кафене и се насладете на прекрасната атмосфера и красота. Градът е очарователен и носи нотка романтика.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин