3 места, които да посетиш в Еквадор (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 места, които да посетиш в Еквадор (част 2)
Автор: Peika.bg
3 места, които да посетиш в Еквадор (част 2)

Еквадор е най-малката държава в Южна Америка. Тя е с площ от около 283 560 кв. км, като там можете да намерите старомодни колониални градове, плажове, голямо разнообразие от пейзажи и уникални видове флора и фауна, които виреят само в екосистемите на Еквадор. Може да е трудно да създадете маршрут за пътуване и да видите всички забележителности, но затова сме ви подготвили няколко зашеметяващи места за посещение в страната. 

Ето ги и тях:

1. Кито

Цветната столица на Еквадор се намира в северната част на страната и на височина 2800 м. След като си поемете дъх и се приспособите към височината, можете да разгледате скъпоценни камъни като Ел Сентро Хисторико с поразителните дворци и църкви или масивния парк Метрополитано. Плаза Гранде е сърцето на Кито, със своите фасади в пастелни цветове от XVII в., живописни католически църкви и Паласио Арзобиспал. Изкачването до върха на Базилика дел Вото Национал е грандиозен начин да разгледате града, но качването на лифта ТелефериКо до вулкана Пичинча от центъра на града е наистина завладяващо – 20 мин. и зашеметяващо пътуване по-късно, вие сте на височината от 3945 м, заобиколени от безплодните пейзажи около вулкана Пичинча.

2. Чимборасо

Вулканът Чимборасо е част от легендарния планински хребет Андите и се издига на 6268 м над морското равнище. Чимборасо не е най-високата планина в Андите, но върхът му има почетен статут на най-отдалечената точка от центъра на земята. Снежният връх на този неактивен стратовулкан е известна дестинация сред алпинистите, но имайте предвид, че както изкачването в сурова алпийска среда, така и носенето на специална алпинистка екипировка са част от опита за завладяване на този гигант. Тази среща на върха в централен Еквадор е покрита с вечен сняг и ледници, което създава предизвикателна кавга за приключенски алпинисти, както и фантастични възможности за снимки за тези, които се държат на разстояние от върха. Ако не искате да се изкачите докрай, има няколко живописни пешеходни маршрута около основата на планината.

3. Резерва Екологика Лос Илинизас

 

За да видите някои правилни Андски пейзажи, не забравяйте да добавите Резерва Екологика Лос Илинизас към маршрута си за Еквадор. На търкалящите се тревни площи можете да видите пасящи лами с върховете на еквадорските Анди на заден план. Множеството пешеходни пътеки позволяват на посетителите да открият този резерват правилно. Трябва да се види Килотоа, където вулкан е изпълнен със зелено-синьо кратерно езеро. Обширността на Резерва Екологика Лос Илинизас е впечатляваща и ви препоръчваме да вземете прилична камера, за да уловите нейния чар.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин