3 прекрасни града в Югоизточна Азия (част 1) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 прекрасни града в Югоизточна Азия (част 1)
Автор: Peika.bg
3 прекрасни града в Югоизточна Азия (част 1)

По отношение на културата, храната, природните пейзажи и облятите в слънце острови, Югоизточна Азия е един от най-вълнуващите и оживени региони на планетата. В тази част на Азия има и някои от най-тананикащите градове в света, дом на лъскави храмове, нощни пазари, прекрасна улична храна, непрекъснато предавани превозни средства и изключителна архитектура.

Ето и 10 града в Югоизточна Азия, които със сигурност ще ви направят впечатление:

1. Сием Рип, Камбоджа 

Сием Рип е малко по-различен град от останалите в списъка ни. На съвсем кратко разстояние извън него обаче можете да намерите доста интригуващи забележителности като храмовия комплекс Ангкор Ват. В това съединение храмовете от различни архитектурни стилове образуват удивително наследство, което изисква няколко дни за да бъде разгледано в цялост. Самият Сием Рип е доста спокоен град, в който се намират автентични камбоджански ресторанти и интересни музеи. Посетете военния музей в Сием Рип, за да научите повече за гражданската война и масовите убийства, започнати през 70-те години на ХХ век, или отидете в Националния музей на Ангкор, за да разгледате историята на Кхмерското кралство. Ако се интересувате от местния живот можете да намерите пазари, барове и клубове, районът около Псах Час, който е оживен и през деня и през нощта.

2. Виентян, Лаос 

Столицата на Лаос се чувства по-скоро като напълно израснало село, но има атрактивна френска колониална архитектура и будистки храмове. Фа Дат Луанг е великолепен храм със ступа, покрита със злато, а излежаващият се в близост Буда е също толкова впечатляващ. Виентян също е превъзходно място да се присъедините към готварски клас и да се запознаете с местната кухня.

3. Янгон, Мианмар

Янгон е най-големият град на Мианмар и има многобройни елементи, характерни за мегаполиса от Югоизточна Азия като интригуващи храмове, претъпкани улични пазари, вкусна храна и красиви езера и паркове за отдих. Разположен по протежение на горещото тропическо крайбрежие на Мианмар, този 7-милионен град е изключително оживен и вълнуващ за изследване. Абсолютният акцент е блестящата пагода Шведагон, структура от XIV в. с безброй фино детайлни светилища и 112-метрова златна ступа, която се извисява над центъра на Янгон. Пагодата Суле край река Янгон е друга значима пагода, която е на хиляди години и е едно от най-свещените места в града. Запознайте се с местните жители и вижте душата на Янгон от кръговия влак на града, който минава през самия град и периферията му. Като алтернатива посетете 17-та улица, за да се разходите по мокрия пазар, където се продава всичко, което расте под бирманското слънце.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин