3 прекрасни града в Югоизточна Азия (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 прекрасни града в Югоизточна Азия (част 2)
Автор: Peika.bg
3 прекрасни града в Югоизточна Азия (част 2)

По отношение на културата, храната, природните пейзажи и облятите в слънце острови, Югоизточна Азия е един от най-вълнуващите и оживени региони на планетата. В тази част на Азия има и някои от най-тананикащите градове в света, дом на лъскави храмове, нощни пазари, прекрасна улична храна, непрекъснато предавани превозни средства и изключителна архитектура.

Ето и 10 града в Югоизточна Азия, които със сигурност ще ви направят впечатление:

1. Чианг Май, Тайланд

Буйни зелени планини, стотици блестящи храмове и занаятчийски пазари са само някои от съставките на Чианг Май. Този забележителен град в Северен Тайланд бързо се превърна в център за туристи и дигитални номади, където кафенета и йога студия се появяват на всеки ъгъл на улицата. Въпреки това е лесно да се измъкнете от модерността и да намерите част от тайландската история в Чианг Май. Изкачете се на планината Дой Сутеп, която предлага невероятна гледка към града и има впечатляващ храмов комплекс, на върха му. В старите Чианг Май архитектурни скъпоценни камъни като храмовете Ват Чианг и Ват Лок Моли са истински привличащи вниманието. След здрач е забавно да се смесите с тълпата на нощния базар в Чианг Май, където на стотици щандове са изложени храни и сувенири.

2. Банкок, Тайланд

Ако Ню Йорк е „градът, който никога не спи” за западния свят, то Банкок е неговият азиатски еквивалент. Със своя бурен нощен живот, култура на улична храна и спокойни светилища, Банкок е мегаполис на ярки контрасти. На бреговете на река Чао Прая възникват забележителни структури. Сред тях са Големия дворец с покривите му, покрити със златни листа, както и поразителните орнаменти, исторически произведения на изкуството и гигантския легнал Буда в храма Ват Фо. Да си похапнете в Банкок също е превъзходен начин за опознаване на града. Един от приютите за хранене е Чайнатаун, където през нощта се появяват купища сергии, показващи всевъзможни вкусотии от китайски кнедли до легендарните тайландски пържени ястия.

3. Куала Лумпур, Малайзия

По отношение на действията Куала Лумпур не може да се конкурира с Ханой и Банкок, но столицата на Малайзия има няколко акцента в ръкавите си. Едно от тях несъмнено е храната. Куала Лумпур е дом на хора с малайски, индийски и китайски произход. Повечето от хранителните кортове и нископрофилните заведения за хранене се намират в централния китайски квартал, където можете да се насладите на всичко – от хайнанско пиле до възхитителни вегетариански индийски ястия. Посетете Централния пазар, посетете емблематичната сграда на султан Абдул Самад или се изкачете до кулите Петронас за очарователна гледка към града. В знойния следобед е разумно да потърсите комфорт на сянка в градинския комплекс на Куала Лумпур, където растат редки тропически растения, а наоколо се плъзгат екзотични птици.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин