3 странни африкански обичая (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 странни африкански обичая (част 2)
Автор: Peika.bg
3 странни африкански обичая (част 2)

Стотина африкански племена живеят в едни от най-отдалечените части на континента.

Те все още са запазили свои древни традиции и обича, някои от които доста странни. 

1. Разтеглянето на усти и уши при племето Сурма в Судан и Етиопия

По време на тийнейджърските си години момичетата от племето Сурма биват подлагани на процедурата за разтягане на устните. Тя включва отстраняване на долните им зъби, за да се побере устната плоча/чиния. Устната плоча се увеличава по размер годишно, докато не е с поразително големи размери. За да бъдат „много красиви”, някои от мъжете правят нещо подобно, но с ушите си.

2. Краденето на жени при племето Бороро от Нигерия

Племето Бороро имат фестивал, който призовава членовете на племето да танцуват през нощта. Няма значение дали жената е омъжена или не, племето признава новия съюз като легитимен брак. Изключение има, ако жената отказва или съпругът й улови мъжа, докато той се опитва да открадне жена му.

3. Преджрачните обичаи при племето Фулани в Нигерия

Традиционният брак в племето Фулани се извършва на три или два етапа в зависимост от изискването и предпочитанията на племето. Тук странната традиция се нарича Шаро. Тя се изразява в това, че ако един млад мъж, който е готов да направи семейство, иска определена жена, той трябва да докаже мъжествеността си. Това доказване става в бой. По-възрастните започват да го налагат. По този начин печели уважението им и възможността да получи съпруга. Ако мъжът не е в състояние да понесе болката, сватбата се отменя. Обезпокоителното тук е, че много млади момчета умират по време на тези традиции. Затова и Шаро не е задължителна традиция при всички племена.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин