3-те най-чести грешки на новаците къмпингари (част 1) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3-те най-чести грешки на новаците къмпингари (част 1)
Автор: Peika.bg
3-те най-чести грешки на новаците къмпингари (част 1)

Къмпингът е едно своеобразно връщане към обикновения начин на живот, но новобранците често правят груби грешки, които могат да развалят удоволствието от това опростено и иначе вдъхновяващо докосване до природата. 

Да, знаем – къмпингът трябва да бъде най-простият и най-отпускащ вариант за почивка, и прекрасен шанс да спите под звездите. Технически обаче сте под непроницаемата хидроизолация на съвременната тъкан на палатката. И все пак нещата понякога се объркат. Поне при онези, които нямат особено много опит в къмпингуването. Може да бъде прекалено горещо или твърде студено, хората може да огладняват често или по различно време, а също и на повечето може да им е неудобно. Затова малко предварително плануване няма да е излишно в този случай.

Ето кои са най-честите пропуски, които могат да бъдат направени:

1. Избрали сте палатка с грешен размер

Понеже често това, което пише на палатките за техния капацитет, не отговаря на истината, винаги трябва да взимате такава с две или три места повече от реалния брой, за който ви трябва.

2. Не сте тествали цялото си оборудване предварително

Гарантираме ви, че на никого няма да му бъде приятно, ако открие липсващи скоби за палатката, счупен цип на спалния чувал, развален газов котлон и т. н. Преди да тръгнете, поставете някъде палатката си и излейте вода върху нея, за да проверите дали тя все още е устойчива на атмосферни влияния. Също така проверете останалата част от вашите съоръжения, особено ако имате нещо ново и неползвано.

3. Пристигнали сте прекалено късно

Всеки, който някога е поставял палатка в тъмното, знае за кошмара, който представлява тази операци. Не виждаш нито къде оставяш нещата си, нито къде точно разпъваш бивака си. Много вероятно е да се събудите почти върху нечий друг бивак. Планирайте да пристигнете навреме, за да можете да прекарате известно време в търсене на добро равно място, суха трева, без остри растения, които е възможно да пробият палатката ви. Запознаването с мястото и неговите важни удобства – като душове и водоснабдяване – също е много по-лесно при дневна светлина.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин