4 измами, за които да внимавате на пътешествие (част 2) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 измами, за които да внимавате на пътешествие (част 2)
Автор: Peika.bg
4 измами, за които да внимавате на пътешествие (част 2)

Пътешествениците често стават жертва на измамници и това не е никак изненадващо

Дори сигурно и на вас ви се е случвало. Често туристите не познават добре обичаите и привичките на местата, които посещават или подхождат по-наивно от обикновено. Никой не е застрахован – дори и най-икономичните туристи могат да станат жертва на измамник, тъй като обикновено мошениците са много изобретателни. 

Затова сме ви подбрали най-често срещаните видове измами, на които се хващат туристите. 

1. Подаръци от непознати 

Може да ви звучи странно, но е съвсем възможно да срещнете фалшиви будистки монаси, които се доближават до вас и подават гривни или медальони. Когато един турист приема такъв „подарък”, мошеникът започва агресивно да изисква пари, понякога за уж благородна кауза. Понякога е доста трудно да се откачите от такива нахалници и често туристите предпочитат да дадат някакви пари, за да ги оставят на мира. Този тип измами могат да ви се случат навсякъде, като всичко се базира на надеждата туристите да са отворени към различните от своите религия и култура. 

2. Глухи хора, които ви искат пари 

Този тип измама е особено популярен в Европа, където хора се преструват, че са глухи и искат пари. Най-често те се обръщат към туристите с деца и им дават писмени заявки на лист хартия, за ги разчустват и да им дарят пари за благотворителност. Понякога обаче правят това доста агресивно.

3. Трикът с изгубения пръстен 

Този вид измама е много популярен в Париж. Човек идва при вас с пръстен или друго украшение, което изглежда ценно и казва, че ви е видял да го изпускате. Когато кажете, че това не е ваше, ще ви бъде предложено да го вземете все пак. Ако сте съгласни да го приемете, измамникът казва, че е много беден и иска някакви пари, напомняйки ви за дадения ви от него пръстен, затова не се връзвайте.

4. Хората, които предупреждават за тях 

Ето нещо наистина хитро. Този тип измамници стоят на места, където няма голям приток на туристи и предупреждават, че в тази област има много джебчии. Когато туристите минават пред тях, след като са чули такова предупреждение, неволно проверяват портфейлите си други ценни вещи, прекарват ръцете си в джобовете си. Така измамниците виждат къде са ценните им вещи и се опитват да ги откраднат. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин