5 доказателства, че британците са най-шантавите туристи - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 доказателства, че британците са най-шантавите туристи
Автор: Peika.bg
5 доказателства, че британците са най-шантавите туристи
Снимка: Thinkstock/Guliver

През последните няколко месеца следим с интерес проучване след проучване, публикувани в британската и световната преса, които разкриват невероятните туристически навици на пътешествениците от Острова. 

Няма гаранция, че подобни резултати не очакват допитване и в други страни, но британците са дали всичко от себе си, за да постигнат възможно най-високи резултати в дисциплината.

1. 49% от британските туристи започват да пият алкохол още на летището, докато 51% все пак успяват да изчакат, докато се качат на борда.

2. Всеки десети британец мисли, че Биг Бен се намира в Австралия, толкова са и тези, според които Операта в Сидни се намира в... Италия. Вижте цялото проучване с относителна британска география.

3. Един на всеки десет британци не разопакова куфара си един месец след като се върне от почивка.

4. Според друго проучване британците са склонни да носят невероятни неща в багажа си, сред които рамка със снимка на мъртва котка, стенен часовник, препариран хамстер...

5. За 7-дневно пътуване мъжете от Острова опаковат средно 3 (!) чифта бельо, а жените – средно 10. Откъдето и да го погледнем, това означава повторно носене на гащи. За свое оправдание мъжете са казали, че или смятат през по-голямата част от почивката си да носят бански, или да перат. Хм...

Бонус факт за австралийците: 18% от австралийските туристи, които имат домашни любимци, признават, че по време на ваканцията си се обаждат вкъщи, за да чуят кучето си, а 4% изпращат пощенска картичка на домашния си любимец.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин