5 неща, които да не правим в Гърция (част 2) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 неща, които да не правим в Гърция (част 2)
Автор: Peika.bg
5 неща, които да не правим в Гърция (част 2)

Всички знаем, че гърците са доста спокойни и обикновено не бързат за никъде.

Както всяка страна обаче, така и южната ни съседка има някои неписани правила. Вижте част от тях:

1. Облеклото в храмовете

Гърците са много религиозни хора и затова се счита за проява на лош вкус да се появите твърде разголени в някой от техните храмове. Дори да не ви направят забележка, бъдете сигурни, че ще ви гледат накриво. Затова, ако решите да посетите някои от черквите или манастирите в Гърция, избягвайте късите панталони, потниците и сандалите.

2. Пушещите жени

Гърците възприемат за неблагоприлично жените да пуши на улицата или докато се разхождат. Най-честата асоциация с това действие е с жриците на любовта. Разбира се, ако решите да пушите в заведение или на някоя пейка в парка, е социално приемливо.

3. Заглеждането

Както и ние, така и гърците са доста суеверни. Според едно от техните поверия, ще урочасате дете, ако твърде много се вглеждате в него. Това важи с особена сила за хората със светли очи, за които се вярва, че имат магическа сила.

4. Личните въпроси

Не се притеснявайте, ако гърците започнат да ви задават твърде лични въпроси. Не отказвайте рязко да им отговаряте. Вместо това можете внимателно да отклоните темата, за да не обидите събеседника си. С тези въпроси гърците не целят да навлизат в личното ви пространство, а просто искат да ви опознаят по-добре и това е техният начин да го направят.

5. Танците

Съветваме ви да не отказвате да се присъедините към някой от традиционните гръцки танци. Дори да не умеете да танцувате, домакините с готовност ще ви научат. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин