В следващите редове ще ви дадем полезна информация що се отнася до това как можете да бъдете излъгани, посещавайки ресторант.
Вижте кои са някои от порочните практики на местата за хранене:
1. Големината на порциите
Сигурно сте виждали снимки, на които две различни фигури имат еднакъв размер. Това се нарича илюзията на Делбьоф, която се прилага широко в ресторантите. Слагат порциите в големи чинии, за да изглеждат те по-големи. Ястието би се побрало идеално и в по-малка чиния, но няма да има същото въздействие. На някои шведски маси пък се дават малки чинии, за да не ядат клиентите много храна.
2. Трикове с размера
Нека предположим, че поръчвате сода към храната си. Обикновено тя се сервира в по-тясна чаша. Така ресторантите пестят напитките си и мамят клиентите.
3. Правят храната да изглежда по-вкусна, отколкотовсъщност е
Когато си поръчваме нещо, очакваме то да е толкова вкусно, колкото изглежда в менюто. Колкото по-красиво и привлекателно е то на външен вид, толкова повече привлича вниманието.
4. Бакшиш в сметката
Повечето хора оставят бакшиш, като той е по-голям, ако обслужването е било добро. Това, което може би не знаете, е, че някои ресторанти вече поставят бакшиша в сметката и е представен като „избираем“ разход. Така някои клиенти, които не му обърнат внимание са принудени да платят повече, отколкото трябва.
5. Преработка на хляба
В много ресторанти е редовна практика да запазят неизядения от клиентите хляб и да го претоплят или дадат под друга форма.
Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!