5 неща, с които могат да ви излъжат в ресторантите (част 1) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 неща, с които могат да ви излъжат в ресторантите (част 1)
Автор: Peika.bg
5 неща, с които могат да ви излъжат в ресторантите (част 1)

В следващите редове ще ви дадем полезна информация що се отнася до това как можете да бъдете излъгани, посещавайки ресторант. 

Вижте кои са някои от порочните практики на местата за хранене: 

1. Големината на порциите

Сигурно сте виждали снимки, на които две различни фигури имат еднакъв размер. Това се нарича илюзията на Делбьоф, която се прилага широко в ресторантите. Слагат порциите в големи чинии, за да изглеждат те по-големи. Ястието би се побрало идеално и в по-малка чиния, но няма да има същото въздействие. На някои шведски маси пък се дават малки чинии, за да не ядат клиентите много храна. 

2. Трикове с размера 

Нека предположим, че поръчвате сода към храната си. Обикновено тя се сервира в по-тясна чаша. Така ресторантите пестят напитките си и мамят клиентите. 

3. Правят храната да изглежда по-вкусна, отколкотовсъщност е 

Когато си поръчваме нещо, очакваме то да е толкова вкусно, колкото изглежда в менюто. Колкото по-красиво и привлекателно е то на външен вид, толкова повече привлича вниманието. 

4. Бакшиш в сметката 

Повечето хора оставят бакшиш, като той е по-голям, ако обслужването е било добро. Това, което може би не знаете, е, че някои ресторанти вече поставят бакшиша в сметката и е представен като „избираем“ разход. Така някои клиенти, които не му обърнат внимание са принудени да платят повече, отколкото трябва. 

5. Преработка на хляба 

В много ресторанти е редовна практика да запазят неизядения от клиентите хляб и да го претоплят или дадат под друга форма. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин