5 от най-красивите аквариуми в света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 от най-красивите аквариуми в света
Автор: Елена Исаева

Ако ви е страх от дълбините на моретата и океаните, от техните обитатели и странни тайни, но в същото време сте любопитни да ги видите – то тогава подобни аквариуми са точно за вас.

Това са наистина едни много интересни места, в които са събрани акули, скатове, всякакви рибки, раци и дори на места пингвини. Имат различни атракции, както за малките посетители, така и за големите такива. Подобни места са наистина впечатляващи. Направени са интересно, забавно и с много мисъл към всеки детайл. Срещат се в доста градове по света, като в тази статия съм ви представила най-интересните, поне според мен. Разбира се тяхната бройка е много по-голяма, но нека този материал ви вдъхнови и да се запознаете и с други подобни аквариуми.

5 от най-красивите аквариуми в света
Снимка: Елена Исаева

  1. Аквариумът в Барселона, Испания – тази водна красота се намира на самото пристанище на града, в края на една от най-оживените улици в Барселона – Ла Рамбла. Открит е през 1995 г., има над 35 раздела и повече от 11 000 обитатели от над 450 вида. Най-впечатляващото в барселонския аквариум е 80 метровият подводен тунел. Това е и най-сниманото място тук. Вътре имате усещането, че сте сред рибите и акулите. Определено си заслужава да се види на живо.

     

    5 от най-красивите аквариуми в света
    Снимка: Елена Исаева
  1. Аквариумът в Генуа, Италия – и този красив, подводен свят се намира на пристанището на италианския град Генуа. Той има цели 70 резервоара, в които приютява 15 000 животни от над 400 различни вида, в това число и впечатляващите антарктически животни, морски крави, морски сирени, пингвини, акули, тюлени и други интересни представители на животинския свят. В Аквариума има и изключително богата колекция от различни видове корали – кой от кой по-красив и цветен. Към аквариума на Генуа се включва и „Музея на морето – Галата“, който се смята за най-големият морски музей по Средиземноморието.

    5 от най-красивите аквариуми в света
    Снимка: Елена Исаева

  1. Аквариумът в Истанбул – известен още с името „Тюркоазо“, това е една от най-посещаваните атракции в турския град. Той се намира в сградата на мол Форум, който се намира в покрайнините на Истанбул. Там се крие един цял различен свят, който ще ви срещне с над 10 000 различни водни обитатели. Тук също има впечатляващ подводен тунел с дължина от 80 метра – чувството е наистина сякаш се разхождате по морското дъно, а около вас плуват акули, пирани, риби клоуни и други интересни животни.

    5 от най-красивите аквариуми в света
    Снимка: pixabay.com

  1. Океанографски парк във Валенсия, Испания – няма как да пропуснем най-големият аквариумен комплекс в Европа. Той наистина впечатлява с размери и интересна архитектура. Паркът има 12 сгради, които имитират различни екосистеми. Тук са пресъздадени Червено море, Средиземно море, тропиците, океаните и дори Антрактида. Общата водна маса във всички съоръжения към парка е над 24 милиона литра – направо космическо. Това място по-скоро прилича на цял воден град, от колкото само на аквариум. Тук определено си заслужава да отделите цял ден, а може би дори два, за да се насладите на всичко, което този комплекс предлага.

    5 от най-красивите аквариуми в света
    Снимка: pixabay.com

  1. Аквариумът “TitanicAquatic”, Атланта, САЩ – и накрая, но не на последно място по значение, стигаме до най-големият аквариум в света. Той предлага на своите посетители повече от 120 000 животни от над 500 различни вида. Едни от най-интересните обитатели тук са китовите акули, които са изключителна рядкост в подобен тип аквариуми. Тук може да видите и удивителните акули чук. В този огромен подводен свят има скатове, които тежат повече от 100 кг. Все пак най-големият аквариум в света трябва да има най-интересните обитатели, с които да впечатлява своите туристи. Дори бих казала, че думата аквариум е прекалено скромна за този необятен подводен свят. Ако за този във Валенсия два дни ще стигнат да се разгледа всеки екземпляр, тук определено ще ви трябва много повече време.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин