5 полезни съвета за пътешественици (част 2) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 полезни съвета за пътешественици (част 2)
Автор: Peika.bg
5 полезни съвета за пътешественици (част 2)

Специално за вас приключенци, подготвихме няколко съвета, които сме сигурни, че ще ви помогнат, когато откривате нови места.

Ето ги и тях:

1. Обозначете багажа си като „чуплив“

Можем да ви уверим, че не само ще третират с допълнителна грижа куфара ви, но и ще го поставят най-отгоре на купчината в багажника на самолета. Това означава, че ще си го получите пръви при кацането.

2. Измерете багажа си преди времето за чек-ин

Ако се притеснявате, че багажът е по-тежък отколкото трябва, просто се качете на кантара вкъщи с него, а след това без и пресметнете разликата.  

3. Използвайте безплатен интернет

В повечето ресторанти и кафенета, та дори и в паркове, можете да хванете безплатен уайфай. На някои места обаче се изисква регистрация или парола. Ако не ви се занимава с това, просто проверете конкретното заведение Трипадвайзър. Хората често оставят в коментарите паролата за интернета.

4. Свалете си приложения за лесно разузнаване на града

Едно от добрите приложениякоито можете да използвате за целта, е Ситимапър. То ще ви бъде от помощ, за да стигнете до всяко кътче пеша или с градския транспорт, без значение къде се намирате.

5. Запознайте се с дестинацията предварително

Винаги е добре да потърсите повече информация за мястото, което ще посетите, особено ако това е голям град. Да планирате кои забележителности в кой ден ще разглеждате, ще ви помогне да имате по-пълна и интересна програма.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин