5 полезни съвета за пътешественици (част 1) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 полезни съвета за пътешественици (част 1)
Автор: Peika.bg
5 полезни съвета за пътешественици (част 1)

Специално за вас приключенци, подготвихме няколко съвета, които сме сигурни, че ще ви помогнат, когато откривате нови места.


Ето ги и тях:

1. Планувате полет за вторник или сряда

В тези два делнични дни цените на билетите обикновено падат с 15-25% в сравнение с тези в останалитеДобре ще бъде да използвате портали за онлайн покупка на самолетни билети, за да тествате теорията. 

2. Изберете нестандартни часове за пътуване

Естествено, полет в 4 сутринта не е най-приятното нещо на света, но подобни часове отново ви гарантират по-ниска цена на билетите.

3. Търсете в режим „инкогнито“

Всичко се сещаме за съобщения, които ни се появяват понякога и казват, че даден сайт използва „бисквитки“. Те предупреждават сайта, който посещавате, какво сте търсили преди, поради което онлайн платформата за продажба на билети ще ви показва леко завишена цена, тъй като знае от какво се интересувате. Преминете на частно търсене в режим „инкогнито“ на браузъра си, за да избегнете този ефект и да видите реалните резултати.

4. Изберете алтернативно място за престой

Къща с много стаи или наемане през аirbnb (сайт, където други хора предлагат къщите си за временно ползване, когато самите те ни ги обитават, за минимална цена), ще спести много повече средства, отколкото всеки от компанията ви да си наеме отделна хотелска стая. Освен това, когато имате на разположение кухня, ще харчите по-малко пари за хранене навън.

5. Опаковайте багажа си като професионалист

Бъдете рационални, когато опаковате багажа си – нека всичко е спретнато и подредено. Ето и няколко стратегии как да вземете само нужното.
- Сложете всичко, което искате да вземете на леглото.
- След това, бъдете смели и махнете 1/3 от приготвените дрехи и аксесоари. Логиката е, че точно както в ежедневието, така и при пътуване, никога не обличате всичко, което имате.
- Вземете куфара и най-отдолу поставете обувките. Вътре в обувките сложете сгънати на руло чорапите – така ще спестите място и ще избегнете смачкването на обувките. Самите обувки поставете по чифтове, обърнати с лице една към друга, но в противоположни посоки.
- Запълнете дупките между обувките с дрехи с меки материи. 
- Цялостната идея при това опаковане е да създадете равномерни пластове от обувки и дрехи върху тях. Ако можете, сгънете на руло някои от дрехите.
- Най-горният пласт трябва да е съставен от по-обемните облекла – джинси, панталони, поли, якета.
Вместо да навивате коланите, което ги прави доста обемни, „опашете“ с тях краищата на куфара.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин