5 причини да посетите Санторини (част 2) - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 причини да посетите Санторини (част 2)
Автор: Peika.bg
5 причини да посетите Санторини (част 2)

Санторини е гръцки остров, който е смятан за едно от най-романтичните места в света – красиви плажове, кристални води и вдъхновяващи залези.

Причините да го посетите са много – ето и някои от тях:

1. Белите къщи

Едно от най-сниманите от туристите места в Гърция е селцето Ия, където могат да се видят популярните бели къщи със сини покриви, които сякаш кацнали върху впечатляващите скали. Именно тук се откриват прекрасните панорамни гледки, превръщащи Санторини в предпочитана дестинация за влюбените двойки.Казват, че най-красивите залези могат да се видят именно в Ия, но истината е, че на острова съществуват много места, където можем да се насладим на последните  и разноцветни лъчи на слънцето, преди да се скрие зад лазурното море.

2. Плажовете

Първото нещо, за което разказват туристите, посетили тази дестинация, са красивите плажове и това не е случайно. Особено популярни са черните и червени пясъчни и каменни плажове, намиращи се по външната периферия на острова. В градовете Монолипот и Камари плажовете са с черен кварцов пясък. Крайбрежието на Монолитос е плитко, но това на Камари е подходящо за гмуркане. Плажът Периса пък е сред най-добрите – наред с Белия и Червения плаж в Акторини и Плажът на влюбените. На Санторини може да попаднете и на безлюдни плажове, където да се откъснете от шума и да се насладите на истинско спокойствие.

3. Местната кухня

Просто идете и я пробвайте – думите са излишни.

4. Водни приключения

Наемете си яхта или катамаран и вижте острова от различна гледна точка, която не е по-малко красива. Ако сте фенове на гмуркането, там можете да се отдадете и на това удоволствие.

5. Емпорио

Едно от най-приятните места на острова селцето Емпорио, където можете да видите добре запазена древна крепост, безброй църкви и архитектурни забележителности. Не е за изпускане.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин