6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 4 част - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 4 част
Автор: Елена Исаева

Разходките и посещението на нови места е от изключително значение за малчуганите. Освен чистият въздух и ползите от самото ходене, децата опознават и нови светове, научават и виждат интересни места, с които обогатяват детската си обща култура. В тази статия ще се запознаете с 6 популярни и не толкова популярни места, които може да посетите с вашите деца.

Първа частна зоологическа градина, с. Горица този красив малък зоопарк се намира в едно китно село на главния път от Бургас за Варна. В него вие и вашите деца ще се радвате на голямо разнообразие от животни, както диви, така и домашни – елени, пауни, фазани, гълъби, пуйки, патици, маймуни, щрауси, кенгуру, зайци, понита, магарета, муфлони, диви прасета, овце, кози и други. На територията на парка са изградени множество алеи и мостчета, както и няколко наблюдателници, от които може да гледате животните. Комплексът също предлага яздене на коне и манеж на понита.

6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 4 част
Снимка: Елена Исаева

Дворецът и ботаническата градина в Балчик това място е добре известно и много посещавано, не само от български туристи, но и от много чужденци. Каквото и да се каже за ботаническата градина и двореца ще бъде малко, те наистина са уникални. Тук може да разгледате над 25 000 различни видове растения, като само палмите са над 30 вида. Дворецът също впечатлява със своята архитектура и смесица на различни стилове – християнски, ориенталски, тракийски, римски, византийски и други.

6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 4 част
Снимка: Елена Исаева

Делфинариумът, Варна безспорно това е едно от любимите места на малки и големи в морската ни столица. Тук вашите малчугани ще се радват на едни от най-интелигентните животни, а именно делфините. Съоражението предлага шоу с тези красиви умници, което трае около половин час, в който те правят различни забавни и много интересни номера.

6 дестинации в България, които са подходящи за посещение с деца – 4 част
Снимка: Елена Исаева

Двор на кирлицата, Плиска една уникална и лично за мен задължителна дестинация за всяко българско дете е посещение на първата българска столица – Плиска. Към нея освен останките от двореца и крепостните стени може да видите така нашумелия в последните години – двор на кирилицата. Интересен факт е, че всъщност собственик на този двор-музей е арменец, както и майсторите на буквите. Самите букви не са подредени в последователността на нашата азбука. Първите 6, например изпизват името „Плиска“. Останалите са разпръснати хаотично върху тревната площ, но за децата е истинско забавление да откриват своята буква.

Екомузей, Русе град Русе е просто очарователен. Наричат го малката Виена, перлата на Дунава и определено има защо. В него се намира един доста интересен музей – Екомузея. Най-впечатляващият и голям експонат тук, а и единственият подобен макет в България е на един мамут. Да, децата ще се почувстват все едно са видяли Мани от Ледена епоха. В музея има и други интересни експонати, които ще се харесат на децата, а и по този начин ще научат малко повече за праисторическите животни, които някога са населявали планетата.

Парк на младежта, Русе докато още сте в този красив български град, не пропускайте и паркът на младежта. Това е най-хубавото подобно място в града и е чудесно за разходки край р. Дунав. Едно от най-красивите и интересни неща в него е „Вазата“. Уникалното в нея е, че е направена изцяло от живи цветя. Тук има и от любимите детски влакчета на децата, с които може да направите обиколка на парка, когато се изморите от разходките.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин