6 интересни европейски града, които започват с буквата Х - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 интересни европейски града, които започват с буквата Х
Автор: Елена Исаева

В поредица от статии ще ви представя една малко по-различна класация, а именно 6 европейски града, които може да посетите, подредени по азбучен ред. Разбира се, това е малка част на красивите градове в Европа, които започват с буквата Х, но нека статията ви вдъхнови да потърсите още подобни, както и по-подробна информация и за по-долу споменатите.

Хасково, България - в този красив южен български град определено има какво да се види. В последните години, градът се е превърнал в привлекателен туристически и културен център. В Хасково се намира най - високата в света статуя на Пресвета Дева Мария с Младенеца. В района на града е и една от най - интересните тракийски гробници – Александровската. Отидете в Хасково, когато се провеждат международните фестивали „Китна Тракия пее и танцува“, българският фестивал „Хайдушка софра“ или националният конкурс за дебютна литература „Южна пролет“, разходете се из града, хапнете вкусни български гозби.

6 интересни европейски града, които започват с буквата Х
Снимка: Елена Исаева

 

6 интересни европейски града, които започват с буквата Х
Снимка: Елена Исаева

Хисаря, България - този малък български град, богат на изобилия от минерални извори има хилядолетна история. На това място е съществувало праисторическо селище още преди V- IV век пр.н.е. С благоприятния си климат и минерални води още от древността и до днес, градът привлича многобройни туристи. В града и в региона около него има останки от античен римски град от времето на Диоклециан. Запазени са и портите на известната Хисарска крепост от III-IV век, която се е превърнала в емблема на града. Хисаря е място, където можете да се върнете назад в историята, да обогатите познанията си, както и пълноценно да си починете, далеко от шума и забързаността на ежедневието.

6 интересни европейски града, които започват с буквата Х
Снимка: Елена Исаева

Хага, Холандия - третият по големина град и администартивен център на Холандия опеделено има какво да предложи на любителите на опознавателния туризъм. В Хага има редица интересни музеи, дворци. Ако се изкачите на Хагската кула, ще иамте възможност да видите града в цялата му прелест. Или отидете в увеселителния парк Drievliet, позабавлявайте се, разходете се по LangeVoorhout.

Хамбург, Германия - възникнал още през 4 век пр.н.е., част от някогашната римска империя, днес Хамбург е космополитен индустриален и финансов мегаполис. Градът има изключителна архитектура в най- различни стилове, изобилие от паркове и зелени площи, красиви езера. Това е град, за който ще ви трябва поне една седмица, за да посетите по- голямата част от забележитеностите и атракциите, които предлага, но пък ще бъдете щедро възнаградени. Хамбург може да задоволи всеки вкус и предпочитание.

6 интересни европейски града, които започват с буквата Х
Снимка: pixabay.com

Хановер, Германия - Хановер датира от около 12 век по време на Ранното Средновековие. Това е град, който през Втората световна война е почти напълно унищожен, но някои от сградите са напълно сполучливи копия на средновековните постройки. Със своята богата история и възхитителна архитектура, градът привлича многобройни туристи от страната и чужбина. В Хановер се провежда и първото в света изложение за Германия, където се показват културни, технически и научни постижения от цял свят. Тук се провежда и най - големия технически панаир в света. През 1969 г. в Хановер е създадена рок групата Скорпионс.

Хелзинки, Финландия - създаден през 1550 г., градът често е наричан европейския Холивуд, поради това, че е имало прилика между Хелзинки и Санкт Петербург и голяма част от американските продукции, пресъздаващи обстановката в руския град, са снимани имено тук. Днес разбира се съвсем не е така. Градът си има свой собствен облик. Опожаряван е многократно, но въпреки това 200- годишните исторически сгради имат интересна архитектура.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин