7 интересни европейски града, които започват с буквата Ф - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 интересни европейски града, които започват с буквата Ф
Автор: Елена Исаева

В поредица от статии ще ви представя една малко по-различна класация, а именно 7 европейски града, които може да посетите, подредени по азбучен ред. Разбира се, това е малка част на красивите градове в Европа, които започват с буквата Ф, но нека статията ви вдъхнови да потърсите още подобни, както и по-подробна информация и за по-долу споменатите.

Фискардо, Гърция - прекрасно китно пристанище, главен град на остров Кефалония, Гърция. Ако решите да почивате някога на Йонийските острови, то непременно отидете с корабче до остров Кефалония. Ще бъдете очаровани от красотата на град Фискардо, запазил венецианското влияние през годините. Пристанището е живописно с красивите къщи, боядисани в нежни пастелни цветове и накичените по оградите приказно красиви храсти и цветя. Позволете си да изживеете романтиката Фискардо, където планината и морето се сливат хармонично в реална картина, сякаш излязла от четките на знаменит художник.

7 интересни европейски града, които започват с буквата Ф
Снимка: Елена Исаева

Франкфурт на Майн, Германия- това е най- важният търговски и финансов център в Европа. В него се издигат огромни небостъргачи. Неслучайно е наречен „Манхатън“ и „Чикагото на Майн“. Определян е като един от най- добрите градове за живеене.Изключително впечатляващ е старият град на Франкфурт, с красивите и внушителни катедрали и историческа архитектура. Франкфурт е родно място на най- известния немски писател- Йохан Волфганг фон Гьоте.Разгледайте модерния природо- научен музей Зенкенберг или музея на модерното изкуство.Разходете се с лодка по езерото на Палмовата градина, най- голямата ботаническа градина в Германия.Франкфурт е град, в който няма да скучаете, там има за всекиго по нещо.

Флоренция, Италия - възникнал в древността, основан през 1 век по бреговете на река Арно от римляните. Това е градът на Медичите, Ренесанса в Италия.Изключително богат на произведения на изкуството и архитектурата. Тук се заражда ренесансовия и неокласически стил. Във Флоренция е измислено лихварството, както и оперното изкуство.Каквото и да се каже, както и да се определя, Флоренция не може да се опише с думи. Отидете на място и се потопете в невероятната и незабравима атмосфера на града на Джото, Микеланджело, Америго Веспучи.

Фуншал, Португалия – най-цветният, най - жовописният, най - слънчевият град в Европа, разположен на остров Мадейра, Португалия сред бананови плантации и китни цветни градини, накацали терасовидно. Тук всяка градинка зеленчукова или цветна заема площ, измервана в единични кв. метри. Разхождайки се из околностите на града ще бъдете омаяни и възхитени как местните успяват да достигнат до своите малки бостанчета.

7 интересни европейски града, които започват с буквата Ф
Снимка: Елена Исаева

Разходете се пеша и по Променада де Лидо, за да се насладите на невероятни панорамни гледки към океана и на красивия залез над Кабо Жирао, който е вторият по височина нос в Европа.

7 интересни европейски града, които започват с буквата Ф
Снимка: Елена Исаева

Филипи, Гърция - да се разходим малко из земите на Филип Македонски. Градът е създаден през 362 г. от колонисти от остров Тасос. Намира се между Драма и Кавала.  Интересен исторически факт е, че в руините на градската базилика е открит един от най- дългите запазени старобългарски надписи от времето на Хан Пресиян, който отразява присъединяването на тези земи към България през 837 г.. Днес той се съхранява в археологическия музей на Филипи. От 1962 г. останките от града са обявени за паметник на културата.

7 интересни европейски града, които започват с буквата Ф
Снимка: Елена Исаева

Ферара, Италия - градът е обявен за световно културно наследство от Юнеско, благодарение на своята хармонична инфраструктура, създадена от Херцог Ерколе I д‘Есте. Разходете се из града с велосипед като местните, за да почувсвате и видите красотата на архитектурата със средновековен привкус, елегантно съжителстваща си със съвременните сгради на този великолепен град, в който няма трафик и го няма шума, присъщ на съвременните индустриални градове.

Фигерас, Испания- ще ви запозная с родното място на Салвадор Дали, един от най- талантливите художници на 20 ти век. Това е четвъртият по посещаемост музей в Испания, след музея Прадо в Мадрид, Музея Пикасо и футболния стадион Камп Ноу в Барселона. Името на града произхожда от смокиновите горички в региона. Смокиновият лист е официална емблема на Фигерас. Градът е възникнал около 575 г. пр.н.е.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин