7 пътувания до невероятни дестинации - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 пътувания до невероятни дестинации
Автор: Александра Любова
7 пътувания до невероятни дестинации

Изпитайте тръпката от откриването на нови забележителности и култури на невероятни и различни дестинации, които може би никога не сте обмисляли...

Понякога е хубаво да излезем извън зоната си на комфорт и да хванем по нова пътека, да поемем на различно пътешествие, което е извън обичайните и най-посещаваните. Сега ще ви дадем няколко предложения за такива места и сме сигурни, че няма да съжалявате.

1. Открийте изкушенията на Джибути

7 пътувания до невероятни дестинации

Рискувайте далеч от обичайните дестинации, докато обикаляте и се любувате на пейзажите на Джибути, плувайте по едно от най-солените езера в света и тръгнете да търсите китови акули в изключителните приключения за туризъм и шнорхелинг, които се предлагат там.

Сгушен на Африканския рог, Джибути е малко посещавано съкровище - препълнено с вулкани, горещи извори, солени езера, гори и празни плажове. Можете да спите през нощта в традиционна хижа Afar, да се гмуркате с шнорхел с китови акули в залива на Ghoubbet и да гледате изгрева от бреговете на Lac Abbe - земя на минерални комини, солени езера и горещи извори. 

2. Косово

7 пътувания до невероятни дестинации

Пътувайки с местен водач и шофьор, можете да научите за средновековната култура в източно Косово, да се насладите на османската архитектура на Призрен и да опитате невероятно вино в Раховеци. Няма да съжалявате ако посетите и зашеметяващите манастири Грачаница, Декани и Пея и пътувате до грандиозното Ругово дефиле. Задължително трябва да опитате местната храна, която е вкусна и до голяма степен органична.

3. Активирайте се в Андора

7 пътувания до невероятни дестинации

Разположен между Франция и Испания, спиращият дъха пейзаж на Андора е перфектната обстановка за търсачите на приключения, които искат сериозно забавление, подхранвано от адреналин. Ще преживеете всичко това, стига да искате, на това пълно с екшън приключение в Пиренеите.

Всеки ден може да носи вълнуващо ново занимание. Да карате колело по живописните пътеки на Порт де Кабус, планинския проход на границата с Пиренеите Андоран-Испания; да прекосите долината Корталс и да вдигнете още повече емоциите с рафтинг по едни от най-дивите реки в Европа. Има много възможности да опитате и опознаете местната култура и храна: смесица от каталунски, испански и френски ястия.

4. Влезте дълбоко в Кайманите

7 пътувания до невероятни дестинации

Открийте изцяло завладяващата страна на блестящите Кайманови острови.

Кайманите са известни със своето гмуркане, наречено wall diving, останките от потънали кораби и великолепния морски живот. Водите са бистри и топли, а гмуркането е подходящо за всички, от начинаещи до технически водолази. Наистина запомнящо се бягство от ежедневието.

5. Бъдете изненадани от Пакистан

7 пътувания до невероятни дестинации

Открийте избираната за пътешествия част от Пакистан в това приключение с куполи и пустини.

Започвайки в Исламабад, пътувайте до Лахор, а след това до границата с Индия, за да наблюдавате умопомрачителната церемония за спускане на знамето. След това се отправете на юг, посещавайки поразителния форт Деравар в пустинята Чолистан, преди да проучите историята на 5000 години на долината на Инд. Накрая разгледайте забележителностите, звуците и вкусовете на Карачи и неговите базари.

6. Разкрийте прелестите на Уругвай

7 пътувания до невероятни дестинации

Пресечете речната пластина и открийте кътче от Южна Америка, което много малко хора виждат.

Посещавайки оживената столица на Монтевидео, заедно с лозята на Кармело, колониалната архитектура на Колония и модерния плажен курорт Пунта дел Есте, това пътуване е идеалното въведение към неоткрития чар на Уругвай. Отидете там сега, преди тълпите да пристигнат.

7. Открийте скритите Гвиани

7 пътувания до невероятни дестинации

Разгледайте някои от последните недокоснати тропически гори и се потопете в една от най-дивите природи на планетата в многостранно приключение през Френска Гвиана, Гвиана и Суринам.

Ще откриете изгубен свят на речни делфини, космодруми, девствена гора, колонии и изключителна дива природа. Прелетете над грандиозния водопад Кайетер - пет пъти по-висок от Ниагарския водопад. Посетете Марун и местните общности, за да се запознаете с тяхната завладяваща култура и да се насладите на богатото кулинарно наследство. Обиколка за истинския изследовател.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин