8 места, които трябва да посетите в Бразилия, за да направите ваканцията си незабравима - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 места, които трябва да посетите в Бразилия, за да направите ваканцията си незабравима
Автор: Peika.bg
8 места, които трябва да посетите в Бразилия, за да направите ваканцията си незабравима
Снимка: pexels

Бразилия е страна с природна красота и завладяваща култура, което я прави идеална дестинация за незабравима ваканция. От оживения град Рио де Жанейро до колониалните градове Минас Жерайс, Бразилия има по нещо за всеки. Ако търсите уникална и незабравима почивка, тогава тези 10 места, които трябва да посетите в Бразилия, са задължителни.

От девствените плажове на Бахия до буйните тропически гори на Амазонка, Бразилия има разнообразни преживявания, които да изследвате. Независимо дали търсите приключение или релаксиращо бягство на плажа, в Бразилия ще намерите нещо идеално за вас. Със своите зашеметяващи пейзажи, жизнена култура и топли хора, вашата ваканция в Бразилия ще бъде такава, която ще помните цял живот. Така че вземете паспорта си и се пригответе за едно незабравимо пътешествие из сърцето на Бразилия.

Места, които трябва да посетите в Бразилия, за да направите ваканцията си незабравима:

1. Рио де Жанейро

Малко са толкова емблематични места в света като Рио де Жанейро. Този оживен град е единствено по рода си преживяване, което не може да бъде пропуснато при всяко посещение в Бразилия. Рио е известен със своите зашеметяващи плажове и красиви пейзажи, което го прави идеалното място за почивка и наслада на слънчевото време. Независимо дали искате да направите невероятни снимки на известния плаж Копакабана или да се насладите на красотата на планината Захарна глава, в Рио има много места за разглеждане.

Можете да изпитате културата и ритъма на града в Sambodromo или на карнавално тържество. Ако търсите нещо малко призрачно и приключенско, Рио също е дом на известно гробище. В града има и много музеи, които демонстрират богатата култура, история и изкуство на града. Не можете да пропуснете емблематичната статуя на Христос Спасителя, която гледа към града, което го прави едно от най-фотографираните места в света. Има и много други красиви места за посещение в Рио, включително Museu de Arte Contemporanea, Cataratas do Iguacu и Parque Nacional da Tijuca.

2. Дъждовните гори на Амазонка

Дъждовните гори на Амазонка са дом на някои от най-уникалните диви животни в света и са едно от най-невероятните места в Бразилия. Този тучен пейзаж е пълен с приключения и мистерии и едно изживяване тук ще ви остави в страхопочитание. Има много различни неща за правене в тропическите гори на Амазонка. Можете да отидете на обиколка с лодка и да видите дивата природа отблизо или да посетите местно племе наблизо. Можете също така да отидете на приключенско пътуване и да посетите места като река Амазонка, джунглата и водопадите.

Можете да посетите различни водопади като Pulando do Largo или да отидете на обиколка, за да видите розовите делфини. Можете също така да направите обиколка, за да посетите близките езера и други зашеметяващи пейзажи. Дъждовните гори на Амазонка са едно от най-красивите места в Бразилия. Можете да очаквате да видите разнообразие от диви животни, като ленивци, маймуни и цветни птици. Освен това е дом на много красиви растения и цветя.

3. Водопадите Игуасу

Водопадът Игуасу е една от най-зрелищните забележителности в Бразилия. Този водопад има много различни водопади, които текат от Бразилия и Аржентина. Можете да получите страхотна гледка към водопада от двете страни. Има и много други места за посещение в Игуасу. Можете да посетите близката джунгла и да прекосите реката с зиплайн.

Има и много близки градове, които можете да посетите, за да видите културата и кухнята на района. Водопадът Игуасу е място, което трябва да се види в Бразилия. Можете да посетите както бразилската, така и аржентинската страна. Водопадите Игуасу са едно от най-красивите места в Бразилия. Това е задължителна дестинация, която няма да забравите скоро.

4. Салвадор Баия

Салвадор Баия е зашеметяващ град, известен с богатата си култура и красиви плажове. Можете да посетите зашеметяващата Basilica do Bom Jesus и близката Capela de Santo Antonio. В града има и много музеи, които демонстрират уникалната култура и история на Салвадор. Близките градове са чудесна идея - като Парати, който е обект на наследството на ЮНЕСКО. Салвадор Баия е един от най-интересните градове в Бразилия.ю

5. Олинда

Олинда е очарователен град, пълен с история и култура. Можете да посетите близката крепост Forte de Sao Joao или Horto Florestal, да разгледате Museu de Arte de Bahia, който разполага с разнообразие от изкуство и артефакти от района.

Има и много кафенета и ресторанти, така че можете да се насладите на вкусна храна и едновременно с това да разгледате града. Този очарователен град е пълен с исторически сгради и музеи. 

6. Фернандо де Нороня

Фернандо де Нороня е малък остров с много диви животни и зашеметяващи плажове. Можете да видите китове, делфини и други морски животни във водите около острова. Във Фернандо де Нороня има и много красиви плажове, където можете да плувате или да се гмуркате с шнорхел. Можете също така да посетите обекта на ЮНЕСКО, Forte de Oranjemund. Тази крепост е едно от най-интересните места за посещение в Бразилия. Има и много близки градове, които си струва да посетите.

7. Уро Прето

Ouro Preto е очарователен град, който е пълен с история. Това е едно от най-добрите места за посещение в Бразилия. Можете да посетите близките църкви, като São Joaquim и São Francisco. Можете също така да разгледате Museu de Ouro Preto, който показва историята и архитектурата на района. Можете също да посетите Fenda Azul, който е зашеметяващ син водопад наблизо.

8. Пантанал

Пантанал е огромна влажна зона, която е дом на много екзотични животни и растения. Можете да посетите Екологичния парк Кайман, в който има много видове животни. Също така вижте близките градове Корумба и Кампо Гранде. Или Barra do Guariba, която е зашеметяваща река наблизо.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин