8 не-толкова-очевидни уикенд дестинации - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 не-толкова-очевидни уикенд дестинации
Автор: Мира Янева
8 не-толкова-очевидни уикенд дестинации
Снимка: Thinkstock/Guliver

Понякога най-очевидните неща, които са ни буквално под носа, успяват така да се дегизират като ежедневие и баналност, че 5 чифта очила да сложим, да не можем да ги видим. Като следващите идеи за уикенд занимания. Всички те имат нужда от откриване, колкото и топлата вода. Подходящи са за разнообразяване, повечето изискват нисък бюджет, а са гениално прости!


1. Вилата

Една известна шега казва, че един от сигурните признаци, че си българин, е ако ходиш на вилата не да си почиваш, а да работиш. Основната задача на вилата е да дарява душевен и физически покой и ако човек я използва по предназначение, ще получи именно това. 

2. Къщата на баба и дядо 

Това е селски туризъм в най-чистата му форма. Ако сте от онези късметлии, които имат баба и дядо, живеещи на село, вероятно имате и кой да ви приготви топли мекици с домашно боровинково сладко за закуска, да набере зеленчуците за салатата от градината и да ви качи да пояздите кон/магаре. За съжаление, с обезлюдяването на селата това все повече ще се превръща в туристическа услуга. (Помните Най-призрачните села в Родопите

3. Градината

Имате градина или двор? Чудесно! Откога се каните да направите барбекю с приятели! Можете да си направите тематична вечер и да украсите с миди и рапани. Или да си направите филмова вечер на открито - изнесете телевизора под звездите, пригответе пуканките - и готово!

4. Библиотеката

Градските библиотеки имат навика да са затворени през уикенда, но може да имат отворена читалня. Или просто си вземете книга за вкъщи (ние разбира се, имаме няколко идеи) и прекарайте няколко часа във виртуално пътуване. Не заравяйте да си направите чаша горещ шоколад или освежаващ коктейл.

5. Културна програма

Обикновено проверявате какво се случва в собствения ви град. А може би на 30-40 км в съседния град има интересен фестивал, състезание на открито, кулинарна изложба... М-м-м. По-добре проверете веднага какво се случва

6. Съседния квартал

Какво пък толкова да има в съседния квартал, питате се. Почти никой обаче не се пита, защото си мисли, че всичко си е все същото. А само на няколко пресечки може да са открили интересен магазин, арт ресторант или пък нова градинка. Когато няма какво да прави, човек винаги може да (пре)открива собствения си град

7. Тревата

Всяка на пръв поглед напълно невзрачна, с нищо невпечатляваща голяма тревна площ може за 3 минути и половина да се превърне в перфектната пикник локация. Носете си одеялото, виното, сандвичите и... се оглеждайте за мравки.

8. Паркът

Паркът има най-разнообразни употреби, които включват от четене на слънце, каране на колело и срещи с отдавна забравени приятели до по-смели решения като пускане на хвърчила и наблюдаване на минувачи. Помните ли онази игра - заглеждате се в седящия на отсрещната пейка и си измисляте историята на живота му (по възможност по-драматична). Вариант 2: Избирате си двама или повече по-далечни парколюбители и ги "озвучавате" - вие не чувате какво си говорят, но можете да си измислите достоверни реплики. И да, може би и вас някой ви озвучава в същия момент.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Охльо Бохльо, 12.06.2013 | 10:49
наистина не се знае къде ще си изкараме страхотно,човек трябва да е отворен към нови предложения, каквото и да е опрделено ще е по-добро от стоенето пред компютъра.
Uchtiviq Los , 12.06.2013 | 10:38
важното е да се разнообрази човек, а къде точно ще отиде не е от особено значение, но винаги сред природата е най-добре ;)
Denica Mileva , 11.06.2013 | 11:18
всички места за очарователни , където и да ида ще си почина добре
Desislava Stoyanova, 10.06.2013 | 13:28
Определено не се знае къде точно ще си изкараме най-добре, дори и на едно посещение на село,което ни се вижда толкова скучно,всъщност точно там може да си прекараме незабравимо! :)
Kasiopeq Haralampieva, 10.06.2013 | 09:39
много обичам да ходя на пикник , тъкмо се постопли и може почивните дни да си направя един пикник :)
Абонирайте се за нашия бюлетин