Англия разхлабва правилата за пътуване - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Англия разхлабва правилата за пътуване
Автор: Peika.bg
Англия разхлабва правилата за пътуване

Живеещите и желаещите да пътуват до Англия вече могат да започнат да правят планове за пътуване, тъй като британското правителство обяви своя „зелен списък за международни пътувания за свободното време, които могат да бъдат възобновени след 17 май.

Пътуванията ще се възобновят до световни дестинации по система на светофара, като държавите и териториите ще бъдат разделени в три категории въз основа на риска от COVID-19; зелено, кехлибарено или червено. Категориите, в които са поставени, ще диктуват дали английските почиващи ще трябва да се поставят под карантина след завръщането си в Обединеното кралство или няма да бъдат посещавани, освен при спешни обстоятелства. Според секретаря по транспорта Грант Шапс, зеленият списък се базира на страните или териториите, където нивото на заразяване е ниско, а нивото на ваксинация високо.

В зеления списък има 12 държави и територии, който влиза в сила от 17 май. Те включват Португалия (с Азорските острови и Мадейра); Израел; Австралия; Нова Зеландия; Сингапур; Гибралтар; Бруней; Фарьорските острови; Фолкландски острови; Южна Джорджия и Южните Сандвичеви острови; и Света Елена, Възнесение Господне и Тристан да Куня. Списъкът ще бъде преразглеждан на всеки три седмици от повторното отваряне и ако има опасения, правителството може да оттегли зеления статус на дестинацията.

Докато английските пътешественици няма да се нуждаят от карантина при пристигане, когато се връщат от зеления списък, те ще трябва да вземат тест преди заминаването, както и тест за полимеразна верижна реакция (PCR) на или преди ден два от пристигането си обратно в Англия. Пътуващите също се съветват, че много страни от зеления списък ще продължат да налагат ограничения на пристигащите там британски туристи, включително Австралия и Нова Зеландия.

Пристиганията от дестинации от „червения списък, включително Индия, Южна Африка и Бразилия, продължават да подлежат на 11 нощувки в хотелска карантина за сметка на пътника. Повечето други държави са в „кехлибарения списък” означава, че пристигащите трябва да се самоизолират у дома за 10 дни. Това може да бъде намалено, ако тестът след пет дни се окаже отрицателен.

Шотландия, Уелс и Северна Ирландия все още не са разкрили кога планират да облекчат стриктните си правила за пътуване.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин