Анси – едно приказно градче във Франция - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Анси – едно приказно градче във Франция
Анси – едно приказно градче във Франция

Сега ще ви покажем една по-разична представа за почивка, като ви отведем до едно от най-красивите езера в Европа. 

Става дума за езерото Анси, което намира във Франция. Там ви очакват стръмни зелени склонове и заснежени планински върхове, които се издигат величествено над спокойните тюркоазени води и разкриват незабравима гледка. Заедно седноименния исторически град, както и с град Талоар, приказните замъци, това езеро е едно от най-забележителните места във Франция.

Езеро Анси се състои от два басейна, които се наричат Голямото езеро и Малкото езеро, които са свързани помежду си с пролив. Пейзажът около Малкото езеро е по-суров, бреговете му опират в стръмни гори, а бреговете на Голямото езеро са достатъчно обширни, тук са разположени и градовете.

Анси – едно приказно градче във Франция

Анси е едно от популярните туристически места във Франция. Kаналите, пресичащи надлъж и нашир средновековния град, са причината той да бъде известен и като „френската Венеция“. Църкви, крепости, замъци, много зеленина и великолепни гледки и определено си заслужават да бъдат посетени.

Анси – едно приказно градче във Франция

Препоръчваме ви да отскочите и до градовете Верие, Мантон и Талоар. Лозарско селце преди, днес Верие е перфектно място за ценителите на добрата храна и комфорта. В китния Мантон трябва да видите няколко неща – брега с пристанището, плажа и крайбрежната алея, старото савойско селище и средновековната крепост. Замъкът от XIII в. е все още собственост на династията Мантон, дошла тук от Бургундия през 1190 г. Талоар е разположен в очарователна обстановка в подножието на остри скалисти хребети. От малкото му яхтено пристанище се открива гледка към романтичния замък Руфи, който се намира в Дюин – градче на отсрещния бряг. В Талоар пък има много добри хотели и ресторанти, до него можете да стигнете с лодка от Анси.

Анси – едно приказно градче във Франция

Западният бряг на езерото Анси се простира от Севрие през Сен Жорио и Дюин и следва склоновете на планината Семноз. Там също има интересни забележителности – екомузей с предмети и облекла от XIX в. и музея Пакард, който е посветен на известната леярна за камбани. Там можете също да си направите разходка с лодка или с круизно корабче.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин