Безплатни събития през ноември, които да посетиш - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Безплатни събития през ноември, които да посетиш
Автор: Peika.bg
Безплатни събития през ноември, които да посетиш
Снимка: Jacob Sapp

Къде какво безплатно се случва в страната през ноември - няколко идеи за безплатни събития в София, Враца, Благоевград, Банско... 

БЕЗПЛАТНИ СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Международен студентски филмов фестивал „Ранно пиле“

1-6 ноември

162 филма ще се съревновават в 10 категории на фестивала. От 01 до 06 ноември 2016 г. в София ще се проведе 12-о издание на Международния студентски филмов фестивал „Ранно пиле“. Основан през 2005 г. от „Американска фондация за България“, най-големият български форум за иновативни студентски късометражни филми вече дванадесет години помага на млади филмови творци от български и световни университети да достигнат до широката публика. Подробности за кинофестивала Ранно пиле.

*

Седмица на индонезийското кино

2-5 ноември

Гледайте четири индонезийски филма на кино в специалната седмица, посветена на киното от азиатската държава. Всички филми са с оригинален звук (на индонезийски) със субтитри на английски език. Вижте програмата.

*

Безплатни детски ателиета в национален етнографски музей

5 ноември, Етнографски музей

Започва етнографско ателие в Националния етнографски музей. Децата ще могат да се запознаят с настоящата изложба в музея „Вотиви” и да направят свои оброчни фигури, подобни на изложените.  Специалист от музея ще изнесе кратка лекция на децата, в която ще ги запознае с изследването на наследството на траките и практиката „вотиви”, а след това заедно с художници ще се включат в практическа част. Терминът "вотив" идва от латински език, а на български е придобил популярност като "оброк". Това са малки фигурки, дарявани  на божествата с различни молби, а като всяка езическа практика, в последствие е християнизирана. Повече за ателието.

*

Немски коледен базар

18 ноември - 20 декември

Автентичен немски вурст, плодово греяно вино и множество красиви дървени играчки и сувенири. Не, не сте се телепортирали в Германия, всичко това се случва в София вече три години, Немски коледен базар ще има и през 2016 г., а откриването е на 18 ноември 2016 г. Повече за Немския коледен базар в София.

*

Червената къща - кино, дебати, изложби

1-30 ноември

В програмата на Червената къща за ноември са включени много събития с вход свободен - от дискусии на актуални теми, до кино, изложби, звукови инсталации и др. Вижте програмата на Червената къща.

*

БЕЗПЛАТНИ СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Немски коледен базар

26 ноември - 20 декември, пред Общината

За поредна година няколко дървени къщички ще създадат коледна атмосфера в център на Пловдив - греяно вино, сладкиши, подаръци, ателиета и музика. Следете за актуална информация за Немския коледен базар в Пловдив.

*

БЕЗПЛАТНИ СЪБИТИЯ ВЪВ ВРАЦА

Empatheast - форум за социална промяна, движена от емпатия в Източна Европа

11-13 ноември

Над 30 атрактивни събития – изложби, намеси в градска среда, интерактивни панели, театрално представление, международни и български вдъхновяващи лектори, концерти, презентации, алтернативни турове в и около града ще превърнат Враца за три дни в град магнит за иноватори и млади хора от страната и чужбина. За трета година международният форум за социална промяна, движена от емпатия – Empatheast, ще използва иновативни подходи и провокации, за да разгледа предизвикателствата и решенията пред обществата ни в сферата на културата, образованието и икономиката. Подробности за форума Empatheast.

*

БЕЗПЛАТНИ СЪБИТИЯ В СТАРА ЗАГОРА

„Песните на Петър Жеков“ - концерт в памет на композитора

26 ноември, 18:00 часа, зала Драматичен театър „ Гео Милев“

Диригент Димитър Косев. С участието на Александър Марулев, Мария Клинчева, Ивайло Джуров, Нина Димитрова, Радичка Богданова, Емилия Джурова, Денис Иванов, Нели Нечева. Полина Влахова - пиано. Оркестър на Държавна опера Стара Загора. Вижте още от програмата на Държавна опера - Стара Загора. 

*

БЕЗПЛАТНИ СЪБИТИЯ В БАНСКО

Банско филм фест 

23-27 ноември

За поредна година вълнуваща среща с планинарското и екстремното кино на Банско филм фест 2016. 117 премиерни филма от 30 страни и 5 континента - катерене, фрийрайдинг, екстремно колоездене, слаклайн и др. Следете новини за Банско Филм фест.

*

БЕЗПЛАТНИ СЪБИТИЯ В БЛАГОЕВГРАД

Националните паркове - най–хубавата американска идея - пътуваща изложба

3-20 ноември, арт салона на Радио Благоевград

Пътуваща изложба, посветена на 100-годишнината от създаването на Управление на националните паркове в САЩ можете да разгледате в арт салона на Радио БлагоевградКолекция от фотографии на Бони Кунева Лавина & Стефан Хаджианастасов и приятели - двама пътешественици, които обичат природата и ги е грижа за опазването й. Повече за изложбата.

*

HackBlagoevgrad - ИТ форум

14-20 ноември

Тази година за първи път в Благоевград ще се проведе събитието HackBlagoevgrad – IT форум, имащ за цел да събере форматите на конференция и хакатон (състезание по програмиране) и да обедини всички младежи, заинтересовани от ИТ сферата в Благоевград и околността. HackBlagoevgrad ще се проведе в две части. Първата ще е между 14-17 ноември и ще бъде под формата на конференция. Там представители на спонсорите на събитието ще изнасят лекции на различни теми, свързани с програмирането. Втората и основна част ще се състои между 17-20 ноември, когато предварително сформираните отбори ще трябва да разработят своята идея за около 48 часа. Подробна информация за HackBlagoevgrad.

***

Вижте всички събития в България и по света. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин