Ранно пиле студентски филм фест - програма - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
01
Ранно пиле студентски филм фест - програма
ДАТА: Oт 01 Ноември 2016 до 06 Ноември 2016 ЧАС: 13:00 МЯСТО:
Добави в календара
Ранно пиле студентски филм фест - програма

Студенти от 42 страни ще представят своите филми на 12-ия Международен студентски филмов фестивал „Ранно пиле“
162 филма ще се съревновават в 10 категории на фестивала, който започва на 1 ноември


От 01 до 06 ноември 2016 г. в София ще се проведе 12-о издание на Международния студентски филмов фестивал „Ранно пиле“. Основан през 2005 г. от „Американска фондация за България“, най-големият български форум за иновативни студентски късометражни филми вече дванадесет години помага на млади филмови творци от български и световни университети да достигнат до широката публика.
Авторитетно международно жури ще разпредели награди в 10 категории на стойност 4100 щатски долара. По традиция председател на журито е студентът спечелил Голямата награда „Ранно пиле“ от миналогодишното издание на конкурса . Тази година това е Ана-Мария Команеску от Румъния. Останалите членове на журито са директорът "Програма и филмови продукции" на БНТ 1 Севда Шишманова, кинокритикът доц. Лилия Немченко от Русия, младите режисьори Димитър Сарджев и Христо Симеонов.


Тази година селекцията на „Ранно пиле“ включва 162 игрални, документални, експериментални и анимационни филми на студенти от 42 страни. Извън традиционно силното присъствие на университети от Стария континент, картата на фестивала вече обхваща и страни като Австралия, Нова Зеландия, Южна Африка, Бразилия, Бангладеш, Пакистан, Индонезия, Зимбабве.


С откриването на фестивала ще бъде представена и изложбата Celebrity Report на живеещия в Лондон фотограф Цветан Лиловски - един мъж с бляскавото хоби да отразява всяка световна кино премиера в Лондон.
В рамките на шестте фестивални дни ще се състоят специални прожекции младо българско кино „Ранно пиле в полет“. Селекцията ще представи дипломния филм и режисьорския дебют на български режисьори, чийто път към престижните награди от български и международни фестивали започва с „Ранно пиле“.


Фестивалната програма ще тече в три кино салона: Кино зала НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, Културен център G8 и Евро Синема.


Входът е свободен!


Откриване – 01.11.2016 от 13:00 ч. – Аула НАТФИЗ, ул.“Стефан Караджа 20“


Пълната програма може да намерите тук.


Прочетете интервю с основателя на фестивала Алексей Христов.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин