Букурещ през погледа на един местен - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Букурещ през погледа на един местен
Автор: Неделина Вангелова

Вероятно повечето от вас са били вече в северната ни съседка Румъния, дори и само да сте минавали през нея. Сигурно сте чували и някои от забележителностите в страната и най-вече в столицата. Ето как изглежда Букурещ през погледа на един румънец.

Джеордже е на 23 години, живее в Букурещ от 5 години и учи електроинжинерство в Политехническия университет в Букурещ. За него Букурещ е голям и красив град, който предоставя много възможности.

Първото място, на което би ви завел е… центърът! Това е едно от най-претъпканите места, но има защо – именно в центъра са концентрирани голяма част от забележителностите на града. Там ще видите монумента от революцията през 1989 г., най-високият хотел Интерконтинентал и най-старият университет – Букурещки университет – на 146 години.

Ако дойдете в Букурещ, не пропускайте да се снимате с… двореца на парламента. Тази сграда е една от най-големите в Европа, построена е от румънци и с изцяло румънски материали.

Ако ви се хапва местна кухня, то непременно отидете в… „Ла Мама“ (При мама) – ресторант с традиционна кухня и много приятна атмосфера. Той се намира в една от най-красивите сгради, а именно тази на Атенеума.

Ако искате да избягате от суматохата на града, трябва да отидете в… парка Херъстръу. Той е един от най-големите, в него има огромно езеро, около което можете да се разхождате. Там е много тихо и спокойно, ще чуете само гласовете на птичките. Това е едно от любимите места на Джеордже за почивка и глътка свеж въздух.

Ще разберете, че някой е от Букурещ по… външния вид. Облеклото, маниерите, езика – всичко подсказва, че този човек е от столицата.

През пролетта... трябва да посетите Ботаническата градина или да карате колело в парка. Ако нямате такова, може да си вземете под наем в самия парк.

През лятото... е хубаво да ползвате повече метрото, а най-добрият начин да се охладите в жегите е да отидете на басейн – някои от басейните в Букурещ са отворени 24 часа, когато е горещо.

През есента... времето е подходящо за разходка по букурещкия „Шан-з-Елизе“ - улица „Калеа Викторией” или „Пътят на победата“. По тази улица ще се запознаете с истински архитектурни шедьоври като Триумфалната аркa.

Ако искате да видите Букурещ от птичи поглед, то непременно посетете... 18 Lounge – ресторант с прекрасна гледка от 18-ия етаж на City Gate South Tower.

През зимата... можете да се насладите на празничните улици на Букурещ, както и на Коледния фестивал в центъра, където ще хапнете и пийнете традиционни румънски вкусотии.

И това е само част от всичко, което можете да преживеете в Букурещ. Градът заслужено може да се нарече европейски. Затова не пропускайте да го посетите!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин