Дюселдорф - забележителности за един уикенд - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Дюселдорф - забележителности за един уикенд

Отивате за първи път в Дюселдорф? Германският град ще ви посрещне със замъци, кули, интересни музеи и разбира се, бира.

Ето кои са някои от главните забележителности в Дюселдорф, които да видите:

Старият град (Altsadt) е историческият център на Дюселдорф. Тук има реставрирани стари сгради, музеи, много магазини и заведения. Районът е наричан „най-дългият бар на света”, защото има повече от 300 заведения. Тук се намира църквата „Свети Ламбертус” и сградата на старото кметство (Rathaus). Допълнителна информация ще намерите тук

Кулата-замък (Schlossturm) – намира се на Бургплац (Burgplatz) в центъра на Стария град. На това място преди е бил замъкът на графа на Берг, но през 1872 г. е бил изгорен до основи и е останала само тази кула. Днес в нея се помещава  Музеят на корабното дело (Schifffahrt Museum), в който ще научите за историята на плаването по река Рейн. Допълнителна информация ще намерите тук.

Сградата на старото кметство (Rathaus) – е построена през 1573 г., но е била реконструирана много пъти след Втората световна война и добива днешния си облик, изграден основно от червени тухли. Намира се на площад Марктлац (Marktplatz), в сърцето на Стария град. Пред нея ще видите бронзовия паметник на принц Ян Велем на своя кон.

Църквата Свети Ламбертус - Ако се вгледате внимателно, ще забележите, че кулата на църквата Свети Ламбертус (Katholischen Pfarrgemeinde St. Lambertus) е усукана. Според легендата в миналото в базиликата се венчала девойка, която излъгала, че е девица, и кулата от срам се извърнала настрани. Всъщност кулата е усукана, заради използването на мокро дърво при построяването й, което е добило такива форми след като изсъхнало. Изградена е от тухли през XIV век. Намира се в Стария град. 

Площад Карлсплац - На площад Карлсплац (Carlsplatz) преди е имало голям селски пазар, а днес в малките магазинчета наоколо се продават лакомства, сувенири, цветя. Наоколо ще видите много запазени къщи в бароков стил. Пазарът работи от понеделник до събота.

Кулата Рейн (Rheinturm) е радио-телевизионната кула на Дюселдорф. Извисява се на 240 м. На последния й етаж има въртящ се ресторант, от който се разкрива красива гледка към града. Кулата е известна и със своя най-голям в света цифров часовник.

Замъкът Бенрат (Schloss Benrath) е построен в бароков стил и се е използвал за лятна резиденция. Има огромно езеро с фонтан и плаващи патици и голяма градина за разходки. В замъка се помещават Природонаучният музей и Музеят на европейската градинска история, централното крило на замъка също е превърнато в музей, а на горния етаж правителството поддържа няколко апартамента, в които посреща важни гости. Намира се в покрайнините на Дюселдорф, в Бенрат. Допълнителна информация за работно време и входни такси ще намерите тук.

Разходка край река Рейн - Река Рейн минава през центъра на Дюселдорф. По алеята край нея можете да спортувате – да карате колело, ролери, да потичате или просто да се разходите. Наоколо има много заведения, където да хапнете нещо вкусно и да пийнете бира. А залезът над Рейн е незабравим. 

Филмовият музей (Filmmuseum) се намира в Стария град. Тук ще научите много за историята на киното в Германия, ще видите стари филмови камери, проектори, ленти, диапозитиви, филмови постери, костюми от филми, както и най-известните награди в света на киното: „Оскар”, „Златна палма” и „Златен лъв”. Музеят има собствено кино, където можете да гледате някои от великите филми на немското кино. Допълнителна информация за работно време и билети ще намерите тук.

Музеят на модерното изкуство (К21) - В Музея на модерното изкуство (К21) в Дюселдорф ще видите творения от всички сфери на изкуството от XXI век – фотографии, карикатури, клипове, картини, скулптури, филми, интериорен дизайн и технологични новости. Последният етаж на музея е покрит със стъклен купол. Оттук можете да се насладите на красива гледка към града. За допълнителна информация вижте тук.

Градският музей (Stadtmuseum) – тук ще научите много за историята на града и неговото настояще. Ще видите стари снимки, карти и рисунки на града и ще разберете как се е променил и развил обликът му през годините. Изложени са и колекции от съдове, прибори, облекла, картини. Допълнителна информация за работно време и билети ще намерите тук.

Музеят на керамиката (Hetjens Museum/Deutsches Keramikmuseum) се намира точно до Филмовия музей. Тук са изложени богати колекции от керамични произведения от цял свят – от Северна и Южна Америка, Азия, Европа. Ще видите съдове, сервизи, порцеланови кукли и фигурки. Допълнителна информация за работно време и цени на билети ще намерите тук.

Хофгартен (Hofgarten) е красив парк в центъра на Дюселдорф. Тук се срещат много видове пойни птици, както и лебеди и патици в езерото в парка. Това е чудесно място за пикник, четене сред природата, разходка или спортуване. Често в летните вечери се организират концерти на открито.

Северният парк (Nordpark) – Красив парк с фонтани и цветни алеи, в който има специална японска градина с типичните каменни пътечки, мостчета, чакъл, езерце, както и много цветни дървета. Тук ще усетите природната хармония и ще имате чувството, че наистина сте в Япония. В центъра на парка се намира Аквариумът (Aquazoo).

Аквариумът Aquazoo - В аквариума Aquazoo са събрани водни животни от целия свят. Ще видите както малки рибки, така и акули, крокодили, алигатори, видри и костенурки. В малката дъждовна гора, пресъздадена тук, има много пеперуди и всякакви други насекоми. Намира се в Нордпарк. Допълнителна информация за билети и работно време ще намерите тук.

Магазини в Дюселдорф - Най-много магазини има в центъра на града по улица „Кьонигзале” (Königsalle). Тук се намира и търговският център „Галерия Кауфхоф”(Galeria Kaufhof), в който можете да намерите всичко. В квартал Карлщад (Carlstadt) има много бутици и арт магазини.

Нощен живот в Дюселдорф - Нощният живот в Дюселдроф е основно в „най-дългия бар на света” – Стария град с многобройните му клубове, барове и ресторанти, а в квартал Билк (Bilk) има много голямо разнообразие от дискотеки, където да танцувате до изгрев.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин