Една пещера във Франция, където можеш да нощуваш - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Една пещера във Франция, където можеш да нощуваш
Автор: Peika.bg
Една пещера във Франция, където можеш да нощуваш
Снимка: ardeche-guide.com

Пещерите са едни от най-тайнствените природни забележителности.

Техните магия, тайнственост и мистерия са нещо, което винаги е привличало хората, които обичат да излизат от комфортната си зона. Чувството да бъдеш на подобно място не може да се опише с прости думи, защото въздухът, влажността, атмосферата, температурата и мириса – всичко е различно.

А вие представяли ли сте си как прекарвате една нощ в пещера? Това вече е възможно дори без да сте оборудван пещерняк. Една пещера в Южна Франция, чието име е Авен Грот ла Форестиере мястото, което предлага нощувка в пещера.

Тя представлява едно уникално местенце. Пещерата не е много дълбока, а над нея расте гъста гора. Благодарение на това корените на някои дървета са проникнали в таваните на пещерата, увивайки се по невероятен начин около сталактитите, правейки спираща дъха природна симбиоза.

Пещерата е открита още през 1966 г. и е напълно изследвана. Идеята за предлагането на нощувки там обаче е от сравнително скоро, но вече се радва на голям туристически интерес. Пещерният хотел се осъществява благодарение на специална окачена палатка, снабдена с топли одеяла и матраци. Собствениците на оригиналния хотел твърдят, че нощувката ви ще бъде в пълно уединение и тишина. Температурата е постоянна целогодишно и е 16,5 градуса, което гарантира, че няма да измръзнете.

Хотелът е оборудван само с 3 стаи-палатки, в които може да се побере компания от до 6 човека. Цената е 90 евро на лице и включва закуска, като по желание може да си поръчате и шампанско. С други думи – едно прекрасно мято за приключенци.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин