Египетският музей в Торино отваря отново врати - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Египетският музей в Торино отваря отново врати
Автор: Peika.bg
Египетският музей в Торино отваря отново врати
Снимка: Domenico / Kiuz

Египетското археологическо наследство е толкова голямо, че е изложено в някои от най-големите музеи по света, а постоянно се откриват и нови артефакти. Любителите на историята и културата на Страната на фараоните вече ще имат възможност да обогатят своите познания и да задоволят своето любопитство, защото Египетският музей в Торино (Museo Egizio) се завръща с пълен капацитет.

Музеят е бил отворен и досега, но след обновителните дейности, посетителите ще могат да видят на много по-голяма площ и с по-добро осветление артефакти, които досега не са били представяни. Новата изложба представя предмети в хронологичен ред от 4-и век пр.Хр. до коптския период през 3-и век сл.Хр. Освен ценни артефакти от преди обновяването като статуята на фараона Рамзес II, една от най-големите колекции от папируси в света и гробницата на Ка (от 3500 г. пр.Хр.), аудиторията ще има възможност да се наслади и на интересни 3D филми, както и множество исторически снимки.

Завръщането на музея в Торино в този си вид отново го връща в орбитата на най-големите египетски колекции в света в компанията на Британския музей в Лондон, Лувърът в Париж и Папирусната колекция в Берлин. Интересен факт е, че през тази година ще отвори врати и Големият египетски музей в Гиза.

Египетският музей в Торино е отворен през 1824 г., след като савойският крал Карло Феличе придобива 5 хиляди предмета от френския генерален консул Бернардино Дровети. Кралят е вдъхновен от нарастналия интерес към Египет, след военната кампания на Наполеон в африканската страна. През 1833 г. 1200 предмета са добавени към колекцията, а през 20-и век тя нараства значително до сегашния си обем

Полезна информация: Билетът струва 13 евро. Музеят се намира на адрес Via Accademia Scienze 6. Работно време на Египетския музей в Торино: 8:30 - 19:30 (вторник - неделя), 9:00-14:00 (понеделник). Актуална информация ще намерите на сайта му тук

Открийте още забележителности в Торино.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин