Забележителности в Торино, които не са за изпускане - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Забележителности в Торино, които не са за изпускане
Автор: Кристин Станкова
Забележителности в Торино, които не са за изпускане

Ако случайно сте в настроение за нещо френско, но бихте желали да ви се спестят франзелите, организирайте си разходка до Торино. Наричат го „Малкия Париж“, най-вероятно, защото разминаването по улиците не изисква акробатични умения.

На всичкото отгоре може да се насладите на aлпийска гледка, докато пиете ултракъсото си кафе върху покрива на някоя сграда. Разбира се, това не е единственото, на което може да се любувате там... Ето списък на топ забележителностите в Торино:

Моле Антонелиана

Като най-високата сграда в града и негов символ, това обезпокоително остро дете на гениалността е замислено като синагога, но днес има честта да помещава и Националния музей на киното (музей + панорамен асансьор струва 14 евро). Повече информация тук.

26814

Египетския музей

Ако ви се гледат мини сфинксове и картинки с древни еротични танцьорки – това е вашето място... все пак е втората най-голяма колекция в света. Прочетете подробен материал за новите експонати от април 2015 г., както и подробности за посещение на Египетския музей.

26821

Катедралата Свети Йоан Кръстител

Катедралата Свети Йоан Кръстител (Дуомо ди Торино или Сан Джовани Батиста) - дом на пословичната Торинска плащеница, която се смята за единствената оцеляла фотография на Исус.

26819

Пиаца Кастело

Сърцето на града, което е твърде горещо за гугутките, но все пак е заобиколено от всевъзможни, основно кралски сгради.

26815

Палацо Реале

Палатът на Савойската династия е оборудван с безмерни скъпотии, едно от които е впечатляващи градини проектирана и от същия човечец, направил тези във Версай. Затворен в понеделник, вход 10 евро. Повече информация тук.

26816

Музей на автомобилите

Като град с особено значение в автомобилната индустрия би било направо срамота да не се впише и с музей – в него може да намерите Фиатчета на повече от 100 години, както и други не особено впечатляващи марки (Ролс Ройс например). Вход 8 евро, петък и събота е отворен до 21 часа (повече информация тук).

26818

Базилика ди Суперга

Построена в чест на провалената френска обсада, за жалост не се радва на особен късмет през 1949 г., когато самолет се разбива в купола й и целият футболен отбор на борда загива.

Кафене Бичерин

Едно мъничко кафене с десетина маси съществува на Пиаца дела Консолата в Торино вече повече от 250 години. Твърди се, че тук за пръв път се смесват кафе, мляко и шоколад в една чаша - прочутата напитка "Бичерин", която всеки почитател на сладкото и горчивото ще се радва да дегустира. Повече за кафене Бичерин.

11830

Стадионът на Ювентус

Посещението е задължително и с основна цел да надникнете в живота на великия футболист, който е можело да бъдете, ако не обичахте дивана си твърде много... и с гарнитура от пържени картофи. Информация за посещение тук.

26812

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин