Енциклопедия на европейския пътешественик - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Енциклопедия на европейския пътешественик

Всеки пътешественик има нужда от своята енциклопедия. А тази е може би най-добрата, защото не само ще ви информира, но и ще ви вдъхнови.


По страниците й ще се разходите из най-впечатляващите природни и архитектурни забележителности в Европа – от грандиозните дворци на величествения Санкт Петебург и историческите пластове на хилолетния Пловдив до дивата красота на Пиринеите и внушителните фиорди на Норвегия.

Освен това книгата съдържа информация за най-подходящото време за посещение, полезни карти, практически съвети и любопитна информация.

Европа е разнолик континент. На неговата територия се намират някои от любимите туристически дестинации – Древният Рим, Барселона на Гауди, новият Берлин.

Ала Европа предлага и редица по-неизвестни места, отличаващи се с красивата си природа – Шотландските острови, живописните Швейцарските Алпи или ледниците и вулканите на Исландия.

Всяка глава в енциклопедията е посветена на определена дестинация. Ако вече сте били на някои от тези места, книгата ще ви накара да пожелаете да ги видите отново. Ако пък възнамерявате да отидете там, ще откриете множество практични съвети, както и важна информация. А ако знаете, че никога няма да ги посетите, описанията и илюстрациите в "Енциклопедия на пътешественика: Европа" ще ви накарат да изпитате чувството, че сте били там.

Майк Джерард е британски автор на пътеписи с публикации във вестници и списания по цял свят, сред които „Таймс“, „Уондърлъст“, „Уошингтън поуст“ и „Острелиън“. Автор е и на повече от 30 пътеводителя.

За пръв път Майк пътува до континентална Европа на 11 години, когато отива на училищна екскурзия до река Рейн в Германия. Оттогава той непрестанно кръстосва Европа. Той е изминал разстоянието от Прага до Виена на велосипед, пътувал е до Северната полярна окръжност с влак, обиколил е лозята на Бордо и е работил като сервитьор в гръцка таверна. Майк е прекосил Стария континент от Португалия до Северната полярна окръжност, от Северна Ирландия до Истанбул.

"Енциклопедия на пътешественика: Европа" е в книжарниците от 11 октомври от издателство „Хермес“.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Uchtiviq Los , 10.10.2013 | 10:25
Човек тряба да е подготвен когато заминава в чужбина :) жалкото е обаче че много хора нямат тази възможност.
Абонирайте се за нашия бюлетин