Фестивал на розите в Пасадена - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Фестивал на розите в Пасадена
Автор: Елена Исаева

Пасадена е доста интересен град в окръг Лос Анджелис, Калифорния, САЩ. В него се намира известният Калифорнийски технологичен институт. Това е и най – големият град в този окръг.

 

В Пасадена има интересни забележителности и много места за посещение. Тук се намира интересният музей на Нортън Саймън. Това е една от най – забележителните частни художествени колекции, събирани от 1900 г. Интерес представляват също и библиотеката и градините Хънтингтън, където се съхраняват колекции с британско, френско и американско изкуство от 18 и 19 век. Любителите на хазарта могат да посетят Хазартната къща, обявена през 1978 г. за историческа забележителност, благодарение на нейната интересна архитектура. Заслужава си да се разгледа и старата част на Пасадена. Не е за пропускане и лабораторията за реактивен двигател, където се изграждат роботизирани космически кораби.

Фестивал на розите в Пасадена
Снимка: pixabay.com

 

Пасадена се превръща в желана туристическа дестинация през 1890 г., когато за първи път тук се проведжа парад на розите, който привлича хиляди туристи. Основан е от ловния клуб на долина Пасадена и се празнува се на 1 януари. Тук се събират най – добрите маршируващи оркестри, които, за да стигнат до участие в парада се явяват на много оспорвани конкурси. В парада участват и конни формации, където се представят различни породи коне, кой от кой по – красив. Изграждат се платформи, които се покриват с многобройни свежи цветя. Празничната процесия преминава по известния булевард Колорадо. Платформите се подреждат като ботанически градини, където любопитните и любознателни туристи и посетители могат отблизо да се насладят на тази приказна цветна феерия. Цветята са подредени в уникални конструкции, така че всяко едно цвете да е на видно място. Това е един от най – големите празници по случай Нова година в САЩ.

Фестивал на розите в Пасадена
Снимка: pixabay.com

По – късно през деня се провежда колежанския футболен турнир „Роуз бол“, най – престижната среща на колежанския кръг по футбол. Парадът на розите всъщност е кръстник на футболния турнир. Мачът определено е едно красиво продължение на парада на розите. Атмосферата е много зареждаща и празнична. Хората сияят, наслаждавайки се на добрата игра на колежаните и освен това са заредени с много цветно настроение. Парадът е едно великолепно съчетание на природна красота, спортни умения на талантливите младежи, много цвят, веселие и радост.

Имате ли път към Пасадена, подарете си това вълшебство да празнувате и посрещенете Нова година на това прекрасно място. Определено си заслужава и няма да съжалявате.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин