Фестивалът „Само за смях“, Монреал, Канада - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Фестивалът „Само за смях“, Монреал, Канада
Автор: Елена Исаева

Монреал е най – големият град в провинция Квебек, Канада. Разположен е на живописен остров. Това е град с богата култура и интересна история. Има изобилие от музеи, исторически и архитектурни паметници на културата и други забележителности, които си заслужава да бъдат посетени. Голяма част от историческите сгради са автентични, като например Нотр Дам дьо Монреал, пазарът Бонсекур и други.

 

Един от най – известните музеи е Музеят на изящните изкуства, който се намира в централната част на града. Наричали са тази част на града Златната миля. Тук някога са живяли богати английски и шотландски индустриалци, които са допринесли за днешния облик на града. Сградите на Монреал са в английски и френски стил. Това наследство е останало от 1642 г., още от първите европейски заселници тук. В Монреал има красиви езера в централния парк, където през зимата местните упражняват зимни спортове.

Фестивалът „Само за смях“, Монреал, Канада
Снимка: pixabay.com

През лятото в Монреал се провеждат няколко фестивала. Един от най – забавните  е фестивалът „Само за смях“. Идеята на този фестивал е, че хуморът е с неизчерпаеми възможности, може да бъде измислян, подновяван, а и смехът е здраве. Няма човек, който да не знае това. За първи път фестивалът е проведен през 1983 година. По това време е открит и филмовият фестивал „Само за смях“ – изява на талантливи филмови сценаристи и режисьори на късометражното кино, както и с участие на аниматори. Първоначално е започнал като комичен двудневен франкофонски фестивал. Сега той е важен световен комедиен фестивал. Привлича едни от най – известните холивудски комедийни актьори и изпълнители.

Фестивалът „Само за смях“, Монреал, Канада
Снимка: pixabay.com

 

По време на фестивала целият град е едно голямо комедийно село. Има сцени на различни места на открито и закрито. Хиляди актьори от различни страни идват в Монреал, за да участват и да забавляват местни и туристи. Фестивалът „Само за смях“ е с огромно световно значение, защото няма известен артист, който да не се е представял на тази сцена.

Днес продължителността на фестивала е един месец и подчертва двуезичния начин на живот в Монреал и Канада. В едната половина от времето на провеждане се представят френско говорящи комици и преставленията са на френски. Във вторта половина се преставят говорещите на английски. Освен комедийни изпълнения на фестивала има и пантомима, всякакви тетрални изпънения, дори и акробатика. Добре подготвени акробати показват своите акробатични умения.

Фестивалът „Само за смях“, Монреал, Канада
Снимка: pixabay.com

 

Освен известните актьори на някои от импровизираните сцени се изявяват и аматьори, изпълнители, които дори не са артисти. Понякога на такива места се откриват истински таланти. През този един месец в Монрел навсякъде е шумно и забавно. Има много хумор, смях и добро настроение.

Ако сте с добро чувство за хумор и умеете да се веселите, не се колебайте и не мислете какво да правите през месец юли. Отидете в Монреал, за да се докоснете до най – известния световен хумор и комедиен елит, да се заредите с много положителни емоции,  пък и знаете ли – може да откриете своя самороден талант в сферата на хумора и забавата.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин