Фотински водопад - място, в което ще се влюбите - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Фотински водопад - място, в което ще се влюбите
Автор: Peika.bg
Фотински водопад - място, в което ще се влюбите

Фотинският водопад е една прекрасна идея за разходка през почивните дни. 

Той се състои от три пада – първият с 6-7 м височина, вторият – 17-18 м, a третият е 5-6 м. В основата на първия се е формирал казан с диаметър около 5-6 м, а във втория друг с диаметър 4-5 м в диаметър. Общата височина на водопада е около 30 м, а той се на мира на 900 м надморска височина.

До него се стига сравнително лесно от родопското село Фотиново. Когато стигнете до там, най-добре оставете колата си на площада. Пътеката към водопада започва от сградата на бившото ТКЗС. По маршрута има табели, които са на рядко, но най-добрия начин, по който да се ориентирате е следният: на отиване реката трябва да е от дясната ви страна, докато не преминете партизанския мост.

На около 30 м преди полянката, откъдето се слиза за водопада, има малка чешма, където може да се освежите. От нея започва доста стръмно спускане до реката, след която се преминава дървен мост, от който започва пътечка, водеща до водопада.

Фотински водопад - място, в което ще се влюбите


Там може да изберете дали да минете по лявата страна, която води непосредствено до водопада или по дясната, която се изкачва нагоре по скалите и води до място с прекрасна гледка. Имайте предвид обаче, че трябва да сте изключително внимателни, ако изберете втората опция.

Мястото е удобно и за лагеруване, като най-добрите опции са поляната в началото на маршрута и тази след партизанския мост. Плюсовете на първата са, че на нея има огнище, където може да си приготвите храна. Освен това там комарите са значително по-малко.

Добре ще е предварително да си напазарувате храна, тъй като в селото може да не намерите работещ магазин. И най-накрая, но не на последно място – вземете отпадъците със себе си!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин