Градовете домакини на Световното в Бразилия - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Градовете домакини на Световното в Бразилия
Автор: Мария Ангелова
Градовете домакини на Световното в Бразилия
Снимка: Guliver/Getty Images

Време е за бразилски футболни страсти - началото на Световното първенство по футбол 2014 е на 12 юни 2014 г. А от нас освен пожелание за интересно първенство и вълнуващи безсънни нощи (заради часовата разлика), ето и кратък пътеводител из градовете-домакини на световното по футбол. За да научите какво още има там (освен футбол), последвайте линковете.

Сао Пауло

Най-големият град в Бразилия - с повече от 11 милиона души население, е и един от най-гъсто населените в света. Казват, че бразилският футбол се е зародил именно тук. Вижте какви забележителности в Сао Пауло можете да видите.

Ресифе

Ресифе е градът на безспирните карнавали, фестивали и веселия в Бразилия. Най-популярно е посрещането на Нова година на плажа. Градът е жив и интересен. Вижте забележителностите на Ресифе.

Салвадор

Салвадор е не по-малко активна парти дестинация, неслучайно го наричат "столица на щастието". Разходете се до крепостта Монт Серат, излежавайте се на божествените плажове или се качете на над 100-годишния огромен асансьор, който свързва двете части на града. Вижте още забележителности в Салвадор.

Порто Алегре

Край Порто Алегре се срещат цели пет реки, това е един от най-посещаваните от туристите градове в Бразилия. Научете още какви са футболните вражди в града и какви забележителности в Порто Алегре можете да видите.

Натал

Натал е един от най-слънчевите градове в Бразилия, носи името на Коледа и е дом на най-голямото кашу дърво в света. Вижте кои са най-интересните забележителности в Натал.

Манаус

Манаус ще ви впечатли повече с природните си богатства. Тук две реки - Рио Негро и Солимоес, се сливат и текат паралелно в продължение на 18 км, без да сливат водите си. Наблизо са горите на Амазония, красиви плажове и водопади. Вижте още за забележителностите на Манаус.

Куритиба

Един от най-проспериращите и мултинационални градове в Бразилия. Заради големите имигрантски вълни през 19-и век, тук ще видите едни до други италиански къщи, украински църкви, френски бистра... Вижте какво още да видите в Куритиба.

Форталеза

Форталеза е градът, в който да танцувате в ритмите на местния стил форо, да се насладите на 24 км плажна ивица и да се спуснете по авангардните водни пързалки. Вижте всички забележителности във Форталеза.

Бразилия

Мнозина се объркват и смятат, че столицата на Бразилия е Сао Пауло или Рио де Жанейро, докато истинската столица е едноименният град Бразилия. Градът е построен с една-единствена цел - да бъде преместена столицата на Бразилия от крайбрежието във вътрешността на страната. Вижте кои са забележителностите на Бразилия.

Бело Оризонте

В буквален превод името на Бело Оризонте означава Красив хоризонт. Третият по големина бразилски град има подредени улици, богат културен живот и красиви планини. Вижте забележителности в Бело Оризонте.

Куяба

Куяба се намира точно в географския център на Бразилия. Няколко исторически къщи в центъра на града са обявени за наследство на ЮНЕСКО, а в околностите на града можете да видите и савани, и тропически влажни зони. Вижте още забележителности в Куяба.

Рио де Жанейро

Кой не е чувал за Рио - за карнавала, за плажа Копакабана и за безгрижния живот на бразилците в този мегаполис? Сега към своята въртележка от събития Рио де Жанейро ще прибави и домакинството на срещи от Световното първенство по футбол 2014.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин