И някой кара ко-ле-ло... в Холандия - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
И някой кара ко-ле-ло... в Холандия
Автор: Peika.bg

Холандия не е само сексшопове, Ван Гог, марихуана, канали и червени фенери. От другата страна на монетата са безкрайните хълмисти равнини, безупречно разчертаните полета, вятърните мелници, които са колкото банални, толкова и прекрасни, неоткритите плажове и малки селца.

Страната е почти три пъти по-малка от България, но затова пък е толкова равна, че чак голяма част от територията е под морското ниво. Ето ви причина да наемете велосипед, да се метнете на него и само за няколко дни да видите толкова много от това, което бихте нарекли „холандски стереотипен пейзаж“, че накрая да ви се струва, че не можете да живеете на друго място. При това без да е нужно да минавате крос-кънтри терени и месеци наред предварително да минавате физическа подготовка. Ще видите как деца и баби карат колела рамо до рамо.

Още една причина да обиколите страната лятото с колело: сега е прохладно и слънчево, докато през всички останали сезони ще ви трябва сериозна екипировка, за да се справите с постоянния пронизващ вятър, редовните дъждове и всепроникващата влага. Откъдето и да минете, няма да съжалявате, така че маршрутът не е от съществено значение.

Цъкнете върху голямата стрелка, за да видите как някой кара ко-ле-ло из холандската провинция.

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин