Игра на тронове засили туризма в Северна Ирландия - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Игра на тронове засили туризма в Северна Ирландия
Автор: Peika.bg
Игра на тронове засили туризма в Северна Ирландия
Снимка: horslips5

В днешно време туроператорите трябва да взимат предвид всички тенденции, които идват от масовата култура, за да привличат повече клиенти. Те са достатъчно гъвкави, че да се усетят накъде духа вятърът и все повече ще се възползват от дестинации, които стават известни, не поради историческата си стойност.

Типичен пример за това е рязко нараснала популярност на графство Антрим в Северна Ирландия, което е основна локация от популярния телевизионен сериал „Игра на тронове“ (Game of Thrones). Проучване на TripAdvisor е показало, че красиви места там като Тъмен плет (Dark Hedges) предизвиква ръст от посещения от 65% сред чуждестранните туристи и 47% сред местните.

Според същата класация, на второ място сред британските дестинации е Бристъл с 37% увеличение на туристите. Най-посещаваните дестинации във Великобритания все още са Лондон и Единбург.

Пейзажът на Северна Ирланидя е бекграунд на „Игра на тронове“ още от самото начало, а в сериала Тъмния плет е Кралският път - основният път през Седемте кралства. Други локации в района са пещерата Къшендън, замъкът Шейнс и кариерата Магхераморн

Интересното е, че „Игра на тронове“ предизвиква подобно увеличаване на туристическите потоци от фенове и към други страни-локации от сериала като Малта, Хърватска и Испания.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин