Интересни факти за музеите на мадам Тюсо по света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни факти за музеите на мадам Тюсо по света
Автор: Елена Исаева

Музеят на Мадам Тюсо е известна верига от музеи с восъчни фигури с места по целия свят, всеки от които включва реалистични восъчни фигури на знаменитости, исторически личности и икони на поп културата. Ето 30 интересни факта за музея на Мадам Тюсо:

Музеят на мадам Тюсо е основан от Мари Тюсо, френска художничка, през 1835 г. Тя научи изкуството на моделирането на восък от д-р Филип Курциус, нейният наставник.

Интересни факти за музеите на мадам Тюсо по света
Снимка: pixabay.com

Първият музей на Мадам Тюсо е създаден в Лондон, Англия, и остава една от най-популярните туристически атракции в града.

В момента има над 20 музея на Мадам Тюсо по целия свят, с места в големи градове като Ню Йорк, Лас Вегас, Сидни, Пекин, Токио и Банкок.

Восъчните фигури са направени с помощта на щателен процес, който включва извършване на стотици прецизни измервания на обектите, за да се гарантира точно представяне.

Музеят на Мадам Тюсо в Лондон разполага със Стая на ужасите, тъмна и зловеща секция, показваща скандални престъпници и исторически личности, свързани с ужасяващи истории.

Всеки музей на Мадам Тюсо е проектиран да бъде интерактивен, позволявайки на посетителите да правят снимки и да позират с восъчните фигури.

Музеите редовно актуализират своите експонати, за да включват нови знаменитости и културни икони, подходящи за всяко място.

Музеят на Мадам Тюсо в Хонконг беше първият музей, открит извън Европа, открит през 2000 г.

Фигурата на самата Мадам Тюсо може да се види в различни места на Мадам Тюсо по целия свят.

Музеят на мадам Тюсо в Ню Йорк има единствената фигура на героя на Marvel Comics, Спайдърмен.

Восъчните фигури в Мадам Тюсо са толкова реалистични, че е известно, че много посетители ги бъркат с истински знаменитости на снимки.

Музеят в Лондон е преместен на сегашното си място на Marylebone Road през 1884 г.

Музеят на Мадам Тюсо в Амстердам разполага с част, наречена „Златен век на Холандия“, с восъчни фигури на известни исторически холандски фигури като Рембранд и Винсент ван Гог.

Музеят на Мадам Тюсо в Лас Вегас разполага с 4D театрално изживяване, където посетителите могат да гледат кратки филми с участието на супергерои на Marvel и DC.

Музеят на Мадам Тюсо в Орландо има интерактивна изложба „Лигата на справедливостта: Призив за герои“, където посетителите могат да си партнират със супергерои като Батман и Жената чудо.

Музеят на Мадам Тюсо в Банкок разполага с изложба „Yakult Lady“ в чест на Yakult Ladies, които доставят пробиотичната напитка в Тайланд.

Восъчните фигури се поддържат и ремонтират редовно, за да се поддържат в отлично състояние.

Музеят на Мадам Тюсо в Сидни има „Зона на спортните герои“, включваща восъчни фигури на австралийски спортни звезди като Кати Фрийман и Доналд Брадман.

Музеят във Виена, Австрия, представя фигури на исторически личности от Хабсбургската монархия, както и на съвременни знаменитости.

В Холивудския музей на Мадам Тюсо посетителите могат да се „срещнат“ с восъчни фигури на холивудски звезди като Мерилин Монро, Одри Хепбърн и Джони Деп.

Първият азиатски музей на мадам Тюсо беше открит в Шанхай през 2006 г.

Музеят в Берлин, Германия, разполага с восъчни фигури, представящи исторически личности, художници, политици и спортисти.

Музеят на мадам Тюсо в Делхи, Индия, показва восъчни фигури на боливудски знаменитости и исторически личности.

Процесът на изработка на восъчна фигура може да отнеме няколко месеца и включва екип от квалифицирани скулптори и художници.

Музеят на мадам Тюсо в Истанбул, Турция, има восъчни фигури на видни турски исторически личности и международни звезди.

Музеят на мадам Тюсо в Прага, Чехия, изтъква личности от чешката история и култура.

Музеят в Блекпул, Англия, е първият музей на Мадам Тюсо, открит извън Лондон през 1979 г.

Музеят на Мадам Тюсо в Берлин има раздел, наречен „Големи звезди под звездите“, където посетителите могат да видят фигури на международни знаменитости.

Музеят в Сингапур разполага с раздел, посветен на кинематографичната вселена на Marvel, включително фигури на Железния човек, Капитан Америка и Тор.

Всеки музей на Мадам Тюсо предлага уникално и завладяващо изживяване, представяйки културата, историята и знаменитостите, свързани с местоположението му.

 

Музеите на Мадам Тюсо продължават да бъдат популярни дестинации както за туристите, така и за местните жители, като предлагат шанс да се „срещнете“ отблизо и лично с някои от най-известните лица в света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин