Интересни събития този уикенд (17-18 май) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (17-18 май)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Мария Ангелова
Интересни събития този уикенд (17-18 май)

Акценти от интересните събития този уикенд - нощ на музеите, карнавал в Габрово, гладиатори на Дунава, парти с Великия Гетсби... За да не кажете после, че не сме ви казали. Вижте и събития за деца този уикенд.

 

Античен фестивал в Пловдив

Пловдив, 16-18 май 

Време е за тракийски и римски бойни и религиозни ритуали, гладиаторски битки, антична мода, пазар на роби, огнено шоу, танц върху жарава... Още за античния фестивал в Пловдив.

***

 

Swingin Plovdiv - Party at Getsby's

Пловдив, 17 май

Едно по-различно парти в духа на култовата лента "Великият Гетсби" ще се състои в Пловдив. Ще има танци, цветя, пищни полилеи, а в специален будоар дамите ще могат да се преобразят с грим и прически. Още за Swingin Plovdiv - Party at Getsby's.

***

Орел на Дунава - фестивал на античното наследство

Свищов, 17 май

Стотици гладиатори, траки, даки и тонове оръжия ще се срещнат край Дунав. Римската крепост Нове (сега по-известна като Свищов) ще стане арена на маршове на легиони, гладиаторски битки, варварски нашествия, борби, състезания и куп изненади, които ще ви пренесат във времената на древните ни предци. Научете повече за фестивала "Орел на Дунава".

*** 

Нощ на музеите

различни градове, 17 май

Нощта на музеите се провежда от няколко години в различни градове в България, като по традиция вратите на музеите и галериите остават отворени до полунощ и има много съпътстващи събития.

Вижте програма на нощ на музеите в София.

Програма на Европейска нощ на музеите в Пловдив.

Програма на нощ на музеите в Русе.

Програма на нощ на музеите в Шумен.

Програма на нощ на музеите в Поморие.

Програма на нощ на музеите Търговище.

Програма на нощ на музеите в Стара Загора.

*** 

Базар на изкуствата - вино и шоколад

София, 17 май

Магиите на изкуството, виното и шоколада ще се преплеплетат в едно истинско приключение за всички в рамките на новото пролетно издание на „Базар на изкуствата“ в София. Събитието ще бъде посветено на истинската наслада на сетивата. Вход свободен, за първите посетители ще има подарък - шоколадче. Подробности за Базар на изкуствата.

***

Китна Тракия пее и танцува

Хасково, 17 май

Всяка година в лесопарк Кенана в Хасково над 200 фолклорни колектива пеят и танцуват. Съборът цели да популяризира автентичният български и най-вече тракийски фолклор. Още фестивала "Китна Тракия пее и танцува".

***

Габровски карнавал

Габрово, 17 май

Ежегодният карнавал в Габрово се предвожда от огромната котка-символ на града и всяка година е с различна тема. Още за карнавала в Габрово.

***

Кино на Витоша - анимационни филми в планината

София, 18 май

Официално кинобаза Витоша, разположена на мястото на бивш пионерски лагер, започва редовни прожекции на 1 юни. Първите филми обаче ще бъдат прожектирани тази неделя, 18 май - селекция от най-доброто от фестивала Златен кукер. Непременно трябва да заявите присъствието си - информация тук.

***

Знаеш ли тази игра? Игри и играчки от древността

17 май, София

Откриването на изложбата на Националния археологически музей ще срещне вас и децата ви с играчките и игрите от времето на древните гърци и дренвите римляни. Повече за изложбата "Знаеш ли тази игра?".

***

Вижте всичко от секция Събития по дати, теми и градове!

Вижте идеи къде да отидем уикенда.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин