Интересни събития този уикенд (17-19 февруари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (17-19 февруари)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (17-19 февруари)

Ето ги нашите предложения за петък, събота и неделя - подредени по градове и по дати.

За повече информация последвайте линковете.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Изложба- базар Мартеници

15 февруари – 5 март

От 15 февруари до 5 март Националният етнографски музей и Задругата на майсторите от София организират изложба-базар на мартеници. Ще бъдат проведени и две ателиета за мартеници за деца на 18 и 25 февруари от 10 до 16 часа. Входът е с редовни билети за музея, като събраните средства ще се използват за ремонта и оборудването на бъдещия образователен център. Още информация тук.

*

Изложба на карикатури в Галерия "Сезони"

16- 28 февруари

Галерия „Сезони“ представя "Дружество на невъзпитаните карикатуристи" с изложба „ ДЕЛО 113“. Авторите, чиито карикатури можете да разгледате са, Алла и Чавдар Георгиеви, Анатолий Станкулов, Ивайло Нинов, Иван Кутузов – Кути, Илиян Савков, Маргарита Янчева, Христо Комарницки и Чавдар Николов. Повече информация тук.

*

Изложба "Ретроспектива" в Националната галерия

16 февруари – 23 април 

Иван Газдов гостува в залите на Националната галерия с над 100 произведения – плакати, графикатури, рисунки и метални пластики. Впечатляващата колекция от оригинални рисунки на художника са създадени в периода от 1954 до 1984 г.  Повече информация тук.

*

Концерт на LQ в клуб Терминал 1 

17 февруари

В клуб “Terminal 1” ще бъде представено първото авторско парче на родното drum’n'bass дуо “LQ", състоящо се от двама софийски диджеи - Боян Ангелов и Боян Савов, по-известен като “Bruhu” . Песента, с която ще изненадат публиката е в колаборация с бандата Paraplanner и е ремикс на тяхното парче “Smoke”. Още информация тук.

*

Дискусия за детската книга в НДК

18 февруари

На 18 февруари (събота) от 16:00 часа в Литературен клуб „Перото” ще бъде проведена втората дискусия, свързана с годината на детската книга. Тя се организира от Национален център за книгата – НДК и темата е „Страшните приказки и измислените герои”.

В дискусията ще участват: Михаела Петрова – ръководител на Национален център за книгата – НДК; Любов Миронова – автор на детски книги, педагог и основател на Фондация „Родители, учители, деца”; Юлия Спиридонова – Юлка – автор на детски книги; Радостина Николова – автор и издател; Албена Георгиева – фолклорист от СУ „Климент Охридски“ и Александър Кръстев от сайта „Аз чета”. Още информация потърсете тук. 

*

Nordic Soundscapes - вечер на скандинавската инди и електронна музика

18 февруари

Nordic Soundscapes отново събира под софийското небе феновете на скандинавската инди и електронна музика. Мястото е TELLMEBAR, а събитието започва в 22:00ч. Още информация вижте тук.

*

Дебат за Васил Левски

19 февруари

Националният военноисторически музей и Асоциация дебати организират публичен дебат на тема: Полезно ли е за България идеализирането на Левски? Събитието ще се проведе на 19 февруари (неделя) от 11.30 часа в Националния военноисторически музей на ул. „Черковна“ 92 в София. Още подробности тук.

*

 

СЪБИТИЯ ВЪВ ВАРНА

„Лъв: Стъпки към дома“

17-19 февруари

Премиера на „Лъв: Стъпки към дома“. Филмът е по действителен случай и е с 6 номинации за Оскар. Вижте часовете на прожекциите тук.

*

Турне на Vataff Project

18 февруари

Групата ще представи песните от новия си албум Solьmen. Музикантите идват в Club Vintage 33 (Varna) директно от студиото си в Родопите!  Повече информация тук.

*

„Малко комедия“

19 февруари

В неделния ден отидете на театър във Фестивален и конгресен център Варна. Представлението „Малко комедия“ е на театър „Българан“, с участието на Койна Русева, Асен Блатечки и Калин Врачански.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

144 години от гибелта на Апостола

19 февруари

С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика на 19 февруари 2017 г, неделя, от 11 часа в Пловдив ще бъде отбелязана 144 – та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски. Преди това, в 10 часа, в Църквата „Св. Св. Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида. Повече информация тук

*

СЪБИТИЯ В РУСЕ

Турне на Vataff Project

17 
февруари

Групата ще представи песните от новия си албум 
SolьmenТя идва в MAX CLUB RUSE директно от студиото на Виктор Маринов в Родопите! Повече информация тук.

*

Концерт на група Мадейра

17 февруари

Прекарайте една незабравима петъчна вечер в културен център BH и компанията на музикантите от Madeira Acoustic. Ще чуете авторски парчета, както и подбрани кавъри в стила на Madeira Acoustic - Bossa Nova, Funk & Swing. На сцената ще бъдат Андре Пирес Коста (Португалия) – кахон и Божидар Стоичков (България) – вокал и китара. Още информация за концерта тук.

***
Вижте всички събития в България и по света. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин