Интересни събития този уикенд (17-19 ноември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (17-19 ноември)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (17-19 ноември)

Ето кои ще са най-вълнуващите събития през идния уикенд!

За повече информация последвайте линковете. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

 СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Международен фестивал на етнографския филм

17 - 18  ноември

Религия, шаманизъм, спиритуализъм, хора, учещи се да летят и птици, които предпочитат да останат в клетките си – това са част от темите, които тазгодишното издание на Международен фестивал на етнографския филм ще засегне. Зрителите ще имат възможност да се насладят на уникални за света етнографски кинопродукции, както и вълнуващи дискусии с преподаватели и автори на филми от страната и чужбина. Фестивалът ще се проведе в Конферентната зала на Софийския университет “Св. Климент Охридски” и кино “Влайкова”  ще се проведе 6-тото издание на Международния фестивал на етнографския филм. Още информация тук.

*

Форум за българско вино DiVino.Taste

17 - 19 ноември

И през този ноември София се превръща във винена столица на България. Седмото издание на най-големия форум за българско вино DiVino.Taste ще се проведе от 17 до 19 ноември 2017 година. DiVino.Taste отново ще е в Националния дворец на културата, но този път в зали 7, 8, 9. Независимо дали сте винен познавач, ценител или просто ентусиаст, ще имате възможност да се запознаете с хората, които създават най-добрите вина в България. DiVino.Taste ще ви помогне да откриете повече от 400 вина от над 60 български изби и да се ориентирате в огромното предлагане на пазара. Допълнителна информация тук.

*

Ъпсурт и Live Band в клуб Терминал 1

18 ноември

Ъпсурт заедно с Мария Драгнева и бенд в състав: Филип Александров (кийборд), Васил Русев (бас), Михаил Йосифов (китара) и Марин Сладкаров (барабани) ще гостуват в Терминал 1! За афтър паритито ще се погрижат: FeeL (DJ Set) & Unkle Billy (DJ Set). Входът за него е 5 лева. Билети за събитието можете да закупите от мрежата на Eventim.bg., на цена от 15 лв. Повече информация тук.

*

Моноспектакъл “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ”

19 ноември

Mоноспектакълът на Иван Юрукова ще зарадва феновете си в ПловдивРусеВелико ТърновоСливенБургасСтара ЗагораГорна Оряховица и София, защото тръгна на есенно турне. В столицата можете да гледате “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” в театър “Сълза и смях”(късно представление - 21.30ч.). Информация за гостуването в останалите градове вижте тук.

*

Изложба "ЗА СЕБЕ СИ Кирилъ Шиваровъ"

1 - 30 ноември

На 01 ноември – Ден на народните будители от 17:30 часа се открива документалната изложба „ЗА СЕБЕ СИ Кирилъ Шиваровъ“ в изложбена зала „Архиви“ на ул. „Московска“ 5 в София. Премиерата на изложбата беше през юли във Варна. Нейни създатели, автори и куратори са АНДАРИ – Анатолий Радев и Дария Василева – изследователи на образа и вътрешните преживявания в пространствени среди. Показва се в партньорство с Държавна агенция „Архиви“ под патронажа на Министерство на културата по случай 130 години от рождението на големия български скулптор Кирил Шиваров (15.07.1887–26.03.1938), родом от Варна. Повече информация тук.

*

Софийски фестивал за камерна музика "Аджитато"

1 - 29 ноември

За всички любители на камерната музика месец ноември ще прелива от концерти и интересни събития. Цялата програма на фестивала можете да видите тук.

 

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Фестивал на Вдъхновението

13 - 19 ноември

Артисти, музиканти, танцьори, художници, лектори, преподаватели и треньори ще споделят знания, опит и вдъхновение от 13 до 19 ноември в първия по рода си фестивал -  „Седмица на Вдъхновението – Week of Inspiration`2017”.  Кулминацията в седмицата ще бъде на 18 и 19 ноември, когато ще се проведе Уикенд на Вдъхновението в сградата на Пловдивски Културен Институт. В шест тематични панела – изкуство, демонстрации, движение, образование, детско творчество и култура ще бъдат представени над 50 отделни събития – изложби, арт работилници, театрални импровизации, лекции, танцови и спортни класове, духовни практики, представяния и беседи. Още информация тук.

*

Изложба "Път на младите"

до 28 ноември

Изложбата може да видите в културен център "Бялата къща". За близо година той беше дом за творчеството на над 30 млади автори. Талантливи фотографи и художници, с различен темперамент, търсения, прозрения, с различна стилистика, но обединени от една "тема" - младостта. В експозицията присъстват творби на: Галина Христова, Гергана Балабанова и Ренета Павлова. Поли Велкова провокира публиката с колаж, а Иван Иванов категорично се заявява с метални пластики. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Карикатурен десант 2017

5 октомври - 1 март

Музеят „Дом на хумора и сатирата“ ще открие новия творчески сезон с традиционното си събитие от есенния културен календар, посветено на изкуството на карикатурата – „Карикатурен десант“. Залите на Веселата къща вече се „окупират“ от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове на творци от цял свят. Посетителите ще могат да разгледат 7 мащабни изложби с над 500 творби на 150 автори. Всички изложби, които ще гостуват в Габрово, можете да видите тук.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин