Интересни събития този уикенд (19-21 юни) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (19-21 юни)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Мария Ангелова
Интересни събития този уикенд (19-21 юни)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва този уикенд - от рок и бирен фест до ден на йогата, фестивал на цветовете, средновековен фестивал и празник на цветята в Родопите. Вижте нашите любими събития от петък до неделя. Вижте и препоръчаните събития за деца. Или открийте стотици идеи за пътуване в категория Уикенд 

Фестивал на дивите цветя в Родопите

20-28 юни, няколко смолянски села

Пешеходни и велотурове, фотопленери, творчески ателиета за деца и възрастни, тур в каньона на Гарга дере и вертикалните градини с Орфеевото цвете – силивряка, велотур до изворите на Арда и поход по екопътека „Кърджалийски камък” - това са само част от заниманията, с които Родопите ще ви накарат още повече да се влюбите в тях по време на втория Фестивал на дивите цветя в Родопите. Вижте програмата на Фестивала на дивите цветя в Родопите.

*

Voinegovtsi Wrong fest

20-21 юни, Войнеговци

Тази година ще се състои третото издание на независимия музикален open-air Voinegovtsi Wrong Fest, провеждан в поляните край с. Войнеговци, само на 15 км от центъра на София. Фестивалът по традиция ще посрещне първото лятно слънце с ударна програма от 15 безкомпромисни банди от съвременната китарна сцена, както местни, така и световни. Начело на лайнъпа застават британските алтърнатив хулигани The Subways, щатските дезърт рокъри Valley Of The Sun и стоунър/прогресив викингите от Швеция Truckfighters. Вижте пълен лайнъп и програма на Wrong Fest 2015.

*

Фестивал на цветовете

20 юни, София

София ще бъде залята от цветен прах и музика на открито пред зала Арена Армеец. Първите участници във второто издание на Фестивал на цветовете са едни от най-обичаните хип-хоп изпълнители на България – Ice Cream, Спенс, The Top Stoppers, както и новата легенда в електронната музика COOH vs BALKANSKY. Феновете на холи-традицията ще се вихрят на 16 декара площ на открито. Организаторите на събитието, пресъздаващо индийския цветен празник, и тази година обещават много пъстри и емоционални изживявания по време на фестивала. Повече за Фестивал на цветовете в София.

*

ДОМА Арт Фест 2015: Нордика

до 20 юни, София

Съвременно изкуство и култура от Северна Европа ще се вихрят над София през месеците май и юни, като част от програмата на третия ДОМА Арт Фест. Фестивалът ще ви запознае с цял регион - пет държави, обединени под названието Нордика – имагинерна страна, съставена от ДанияИсландияНорвегияФинландия и Швеция.  Както и в изминалите две години, така и през 2015-а, събитието ще включва и специална програма за децата с акцент върху алтернативно обучение чрез творчество. Подробности за ДОМА Арт Фест 2015.

*

One Design Week

19-28 юни, Пловдив

Водещи дизайнери и дигитални артисти ще оживят улиците и арт пространствата на Пловдив по време на One Design Week 2015. Подробности и програма на One Design Week 2015.

*

Водна кула арт фест

20-28 юни, София

Проучване на градски пейзажи и рисуващи роботи в тазгодишното издание на Водна Кула Арт Фест. Тази година фестивалът за първи път ще дари с любов едновременно два града – София и Перник. Следете за новини и акценти от програмата на Водна кула арт фест.

*

Рок-академия и бирен фест

19-21 юни, Троян

За трета поредна година в Троян ще се състои рок фестивалът Рок академия, специални гости ще бъдат Перо Деформеро (Сърбия). Б.Т.Р. и Буги Барабата „Бараби блус бенд”. През същите дни ще се проведе и бирен фест. Вижте подробности за Рок академия и бирен фест Троян.

*

Квадрат 500 с вход свободен 

20 юни, София

Национална галерия „Квадрат 500“ ще бъде отворена за безплатно разглеждане на 20 юни 2015 г. (събота) от 10.00 до 18.00 часа.  

*

Международен ден на йогата

21 юни, София

На 21 юни България ще се включи в отбелязването на Международния ден на йога, а Националният дворец на културата (НДК) ще бъде център на нетрадиционния празник. Входът е свободен и всички желаещи ще могат да посещават различните събития през целия ден. От 10:00 ч. до 17:00 ч. плеяда от най-добрите учители, представители на известни школи по класическа йога от цяла България ще демонстрират практики в зала 3 на НДК, където желаещите ще могат да се упражняват, или просто да слушат и наблюдават. Вижте подробности и програма за Международен ден на йогата.

*

Средновековен фестивал в Асеновград

20-21 юни, Асеновград

Средновековен панаир Асеновград край параклис „Св. Трифон“ - в продължение на един уикенд Асеновград отново ще бъде Станимака, като се върне назад в средните векове. Елате заедно с възстановчици от България, Молдова, СърбияРумъния и Англия и се потопете в романтиката на Средновековието. Периодът на Второто българско царство ще оживее с рицари, кумани, боляри и смели войни. Звук от копита на коне, звън на мечове и щитове ще пробудят историята. Варяги, кумани и вложкобългари ще премерят сили в източно варяжка фехтовка, степна борба Куреш и българска народна борба "до отказ". Занаятчийска улица и походен лагер ще изникнат край Асеновград. Подробности и програма на Средновековния фестивал в Асеновград. 

*

Виртуален музей на водата Ловеч - вход свободен

до 28 юни включително, Ловеч

Стъпвате в някогашната градска баня на Ловеч и... попадате в магически свят, където нищо не е такова, каквото изглежда. На купола на банята се прожектира небе с движещи се облаци. На пода се прожектира вода, която се раздвижва, когато стъпите върху нея, на димен екран виждате картини от Ловеч... Времето и пространството тук са усукани, направо вързани на фльонга. Няма друго такова място в България. Вход свободен до 28 юни. Прочетете повече за новия музей на водата в Ловеч.

*

Народна астрономия и метеорология - интерактивна изложба

юни-юли, Етъра

Тази интерактивна изложба в Етъра ще ви покаже светогледа на предците ни като усетите мъглата като Змей, бълващ дим от ноздрите си; да видите как на Гергьовден всяка капка става на жълтица; да срещнете Голямата мечка и да научите много интересни методи за познаване на времето по природни явления, растения и животни; да се научите как се правят гадания и магии; да преоткриете съзвездията по интерактивен макет на северната небесна полусфера; да се забавлявате с гатанки, приказки, и още много други. Повече за изложбата Наордна астрономия и метеорология.

***

Открийте още стотици идеи за интересни събития в България и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин