Интересни събития този уикенд (1-3 март) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (1-3 март)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Интересни събития този уикенд (1-3 март)

Първият уикенд на март е дълъг уикенд - три дни вместо два. Ето няколко идеи за 1-3 март и как по най-добрия начин да оползотворите събота, неделя и понеделник. За още идеи можете да разгледате уикенд маршрути в България

Мартенски базар за ръчно творчество

28 февруари – 2 март, Пловдив

На базара ще откриете много ръчно изработени мартенички, подаръци за любимите хора, също така и много шарени работилнички за деца и възрастни. Вижте какво още можете да очаквате на мартенския базар в Пловдив.

*

6 събития за мартенички - вижте нашите любими събития на тема "мартеници".

*

Мартеница за Гинес в Русе

1 март, Русе

Три момичета от 7 клас на ОУ „Любен Каравелов“ ще направят опит за подобряване на досегашния рекорд на Гинес за най-дълга мартеница. Момичетата плетат мартеницата в продължение на една година и се очаква нейната дължина да е 8,5 км. Мартеницата ще бъде представена на 1 март при Дунав мост. Подробности за мартеницата за Гинес.

*

Карнавалът в Ксанти 

28 февруари - 2 март, Ксанти

Станете част от пъстрата карнавалана атмосфера в гръцкия град Ксанти. Шествията са по-мащабни и по-щури, отколкото можете да си представите, и децата истински ще се забавляват (наред с придружителите си, разбира се). Ксанти се намира на около 60 км от Златоград. Вижте още за карнавала в Ксанти.

Велоизлет София - Чепинци - Локорско

1 март, София и околности

Посветете първата мартенска събота на велоизлет в околностите на София, организиран от сдружение "Велоразходка". Маршрутът е подходящ за феновете на по-кратки и леки натоварвания. Подробности за велоразходката.

*

Песпонеделник – кукери в Широка лъка

2 март, Широка лъка

Отправете се към приказното родопско село Широка лъка, за да станете свидетели на ежегодния кукерски фестивал, носещ името Песпонеделник. Подробности за Песпонеделник.

*

Вход свободен в Националния исторически музей - София

3 март, София

По случай Националния празник на България НИМ обявява вход свободен за всички посетители на 3 март. Научете повече за инициативата тук.

*

Концерт на ансамбъл Българе с вход свободен

3 март, Русе

По случай 3 март Община Русе подарява на гражданите и гостите на града безплатен концерт на ансамбъл "Българе". Концертът ще се проведе в Голямата зала на Доходното здание. Подробности и начален час на концерта тук.

*

Звук и светлина на крепостта Царевец

2 март, Велико Търново

Аудио-визуалният спектакъл "Царевград Търнов - Звук и светлина" на крепостта Царевец във Велико Търново ще бъде излъчен безплатно в чест на националния празник на България, като прожекцията ще е на 2 март, неделя. Подробности за "Звук и светлина". 

*

Вижте всичко от секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин