Интересни събития този уикенд (22 - 24 ноември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (22 - 24 ноември)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (22 - 24 ноември)

Какво ново ни очаква този уикенд?

Вижте в редовете по-надолу. Подредили сме ги по градове и дати. 

Не пропускайте да разгледате и стотиците ни предложения за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

FUNsaturDAY - мечтаната детска събота

от 28 септември до 14 декември

Funday Превръща съботния ден в едно незабравимо приключение за всяко дете.

Програмата осигурява на децата 5 часа в англоезична среда, изпълнени с различни занимания по забавен английски език, разнообразни изкуства и нетрадиционни спортове.

Преподавателите използват мултимедия и най-модерна интерактивна методика на обучение, която има за цел да развие способността на децата да общуват свободно на английски език. Чрез динамични игри, забавни упражнения, работа по проекти и учене чрез преживяване, те усвояват нови знания и свикват да използват английския език с лекота!

Всеки час се води от различен преподавател, професионалист в областта си. Тази динамика поддържа интереса на децата през целия ден.

За повече информация вижте тук

*

Изложбата "София утре"

от 8 октомври до 30 ноември

Изложбата “София утре” в софийското Ларго представя дългосрочната стратегия за развитие на Столична община

Изложбата ще бъде открита на 8 октомври и ще покаже резултатите от работата по Визия за София - какво знаем за града днес и как искаме да го развиваме утре.

От 8 октомври до 30 ноември в Софийското ларго ще бъде представена мащабната изложба “София утре”, която ще покаже резултати от двугодишната работа по създаването на дългосрочната стратегия за развитие на Столична община - Визия за София. Изложбата ще покаже изчерпателно стъпките и начина на работа по инициативата, основните изследвания, изводите, целите за бъдещето и начините, по които те могат да бъдат постигнати. Куратор на изложбата е Владия Михайлова.

“В последните две години Визия за София изследва, анализира и дискутира града като система от взаимовръзки между икономика, околна и градска среда, транспорт, идентичност и култура, управление и хора. Изложбата “София утре” ще покаже както събраното знание за актуалното състояние на града - каква е София днес, така и очертаните цели и посоки за развитието на града утре.”, споделя Владия Михайлова.

Повече информация тук.

Изложбата „Лео и горските духове“

от 8 до 23 ноември

Българският оператор и фотограф Юлиян Атанасов ще представи първата си самостоятелна изложба „ЛЕО И ГОРСКИТЕ ДУХОВЕ“ в КО-ОП от 8-и до 23-и. Експозицията ще включва 20 фотографии на хора и места от БългарияГерманияИталияХърватия и Иран. Куратор на изложбата е швейцарата Катарина Рипщайн.

Юлиян е оператор и често създава фотографските си произведения в периферията на снимачната площадка, в почивката или в края на деня, но фотографиите му не са част от конкретен кино епизод. Юлиян снима и далеч от филмовата действителност, когато пътува или е със семейството си. Творбите му се открояват от съвременния поток на изображения чрез съзнателно забавен начин на работа. Снимките не са инсценирани, нито откраднати, така че е трудно да ги причислим към обичайните категории репортажна, документална или сценична фотография. Образите, уловени в един колкото спонтанен, толкова и конкретно изчакван момент, разкриват ментални, асоциативни пространства. Провинциални и градски пейзажи служат като метафори за копнеж, меланхолия и фаталност.

Повече информация тук.

*

Изложба "София утре"

от 7 до 30 ноември

На 7 ноември (четвъртък) от 18 до 19 часа в рамките на изложбата “София утре”, която обобщава резултати от двугодишната работа по създаването на дългосрочната стратегия за развитие на Столична община - Визия за София, ще се проведе представяне на на куратора Владия Михайлова и художника Красимир Терзиев. Изложбата прoказва най-важните акценти за актуалното състояние на София в различните направления на Визията и дългосрочните цели за развитие на града. Тя може да се разгледа всеки ден до 30 ноември, от 10 до 22 часа в Софийското ларго.

Като куратор на обобщаващата изложба “София утре”, Владия Михайлова прави преглед на целия обем от съдържание, създаден в работата по Инициативата, и избира да покаже акценти от резултатите от изследванията, свързани с икономиката, околната и градска среда, транспорта, идентичността и културата, управлението и качеството на живот в София. Изложбата представя както събраното знание за актуалното състояние на града - каква е София днес, така и очертаните цели и посоки за развитието на града утре, връзките на София с визиите за развитие на други градове и процеса по създаване на дългосрочната стратегия за развитие на Столична община.

Повече информация тук.

*

Фото изложба „Картини от Един свят“

от 18 до 30 ноември

Вълшебния Керван с любезното съдействие на Столична библиотека представя фото изложба „Картини от Един свят“.

Заповядайте в джунглите на тропичния свят, из далечни архипелази, островни държави и атоли при племенните общности и традиционни култури на Земята. Изложбата ще ви отведе сред малко познати племена живеещи в хармония със заобикалящата ги природа.

 

На откриването на 18 ноември в 18:30 ще ви почерпим с изненади и разкази за личните ни преживявания сред традиционните общества от остров Борнео, Ява, Сулавеси, Папуа Нова Гвинея, Соломонови острови, Фиджи, Вануату и малко познатите планински етноси на Южен Китай.

Повече информация тук.

*

DiVino Taste 2019 - Форум на българското вино

от 22 до 24 ноември

Деветото издание на най-големия форум на българското вино DiVino.Taste ще се проведе от 22 до 24 ноември 2019, в софийския Интер Експо Център.

През изминалите години, изложението се превърна в най-успешното събитие за популяризиране на качественото българско вино и винопроизводство. DiVino.Taste предлага богата програма от майсторски класове, семинари, лекции и презентации. Форумът представлява професионална платформа за пряка комуникация и директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьори, дистрибутори, крайни клиенти.

DiVino.Taste е изложение на българските винопроизводители с дегустация на качествените български вина.

DiVino.Taste е богата програма от майсторски класове, семинари, лекции и презентации.

DiVino.Taste е професионална платформа за директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьори, дистрибутори, крайни клиенти.

DiVino.Taste е най-подходящото място за среща на виненото общество в България с водещи световни експерти.

DiVino.Taste е най-успешният формат за популяризиране в България и по света на качественото българско вино и винопроизводство.

DiVino.Taste е Изложение на българските винопроизводители със съпътстваща програма от Майсторски класове и лекции и се провежда всяка година през ноември.

Повече информация тук.

*

„Големият Взрив“ събира звездите на България в обща кауза

от 23 до 24 ноември

Най-добрите експерти, лектори и инфлуенсъри на едно място, всеки от които с различен опит, вдъхновение и обща страст към личностното развитие и бизнеса.

„Големият Взрив“ 2019  не е поредната конференция, а най-големият форум за личностно развитие  и предприемачество в Източна Европа. На форума „Големият взрив” идват най-добрите експерти, за да споделят своя практически опит, умения и знания.  

 

Събитието е насочено към предприемачи, фрийлансъри и всеки, който иска да започне свой бизнес.  Всеки участник ще има възможност да сподели личното  или професионалното си  предизвикателство, да даде обратна връзка, съвет и като цяло, да е в помощ на останалите, за да могат всички да се развиват и израстват в различните сфери.

Повече информация тук.

*

 СЪБИТИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Изложба "Заедно да съхраним историческата памет"

от 1 ноември до 30 ноември

В Деня на народните будители Регионален исторически музей-Велико Търново ще представи в изложба даренията, получени през 2019 т.

Експозицията „Заедно да съхраним историческата памет“ ще бъде открита на 1 ноември от 11:00 часа в музей „Възраждане и Учредително събрание“. Тя включва етнографски материали, документи, писма, книги и редица ценни вещи.

С изложбата музеят по традиция благодари на своите дарители и им връчва тържествено дарителски свидетелства и карти за безплатно посещение на музейните обекти в рамките на една година.

Над 200 експоната от 55 дарители са постъпили в музейните фондове през годината. Сред тях най-многобройни са етнографските материали  - различни  предмети и пособия от бита, тъкани и др. Сред постъпленията има и вещи от времето на социализма, включително и абитуриентска рокля от 1981 г.

Едва на шест години е най-младият дарител на музея. Това е Ралица Пенчева, която е предоставила вотив - оброчна фигурка, изобразяваща човек или част от него, давана на църквата в знак на молитва и надежда за изцеление на човек или крайник. Дарената метална пластина е семейна молитва за рожба-момиче, много популярна в периода от Освобождението до 1944 г.

Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В БЪЛГАРИЯ

"БГ Модна икона 2019": Номинации на академията за мода

от 6 до 26 ноември

Проф. Любомир Стойков: „Надпреварата ще даде новите естетически, културни и социални ориентири за успех и добра репутация!“

Онлайн гласуването за най-стилните и успели българи ще се проведе от 6 до 26 ноември

За единадесета поредна година ще бъдат връчени най-престижните награди за стил и елегантност на Академията за мода – „БГ модна икона". По утвърдена традиция Експертен съвет на Академията за мода, включващ изявени лайфстайл, модни и светски журналисти, и редактори от водещите печатни и електронни медии, даде своите предложения за номинации на най-стилните и успели българи през 201година. Както досега, критериите известни български личности да получат статут на БГ модни икони, са качества и добродетели като изискан и модерен вкус и стил, високи професионални постижения, безупречна култура, морал и репутация.

За най-стилни и елегантни български жени са номинирани (по азбучен ред): Александра ПеткановаАлександра СърчаджиеваДесислава СтояноваДиана ДимитроваИвет ЛаловаМария ИлиеваМира ДобреваМихаела ФилеваРайна КабаиванскаСлавена ВътоваНоминациите за най-стилни и елегантни български мъже включват (по азбучен ред): Александър Кадиев, Башар Рахал, Ваня Джаферович, Васил Петров, Влади Ампов-Графа, Григор Димитров, Димитър Бербатов, Ивайло Захариев, Иво Аръков, Николай Дойнов.

Повече информация тук.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин