Интересни събития този уикенд (27-29 ноември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (27-29 ноември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (27-29 ноември)

Нашите любими събития този уикенд. За повече информация последвайте линковете. И не забравяйте, че вече по книжарниците в цялата страна можете да намерите най-добрия подарък тази Коледа - втория ни пътеводител - "50 места, които да посетите през 2016 г.". - с 50 нови предизвикателства за истински пътешественици. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития за деца.

Коледни базари

декември - януари, цяла България

Има ги из цялата страна, от края на ноември до първите дни на януари. Освен подаръци, тези места предлагат и добро празнично настроение. Вижте кога и къде се провеждат коледните базари в България!

*

Софийски фестивал за камерна музика Аджитато‬

20-29 ноември, София

От 20 до 29 ноември в залите на БАН ще может еда се насладите на камерна музика по време на фестивала Аджитато. Откриването е с прожекция на филм и вход совобден. Вижте програмата на фестивала.

*

Предколеден базар на изкуствата

28 ноември, София

Предколеден базар на изкуствата и творческите занаяти - 11:00 - 18:00 ч. в Sofia Live Club. Вход свободен. Вижте още от програмата на Sofia Live Club.

*

HI-FI Expo

27-30 ноември, София

Изложението за модерна техника отново този ноември - този път под надслов Подкрепа за бг музиката. Отворено от 10 до 20 часа. Подробности и програма на HI-FI Expo.

*

Моста на влюбените в книгите – изложба

17-30 ноември, София

Девет фотографа и над 50 български и световни знаменитости се обединяват, за да промотират любовта към четенето в изложбата „Моста на влюбените в книгите“. Експозицията ще бъде разположена на Моста на влюбените в София и ще покаже авторски фотографии на популярни личности с любими техни книги. Модели са български актьори, режисьори, спортисти, музиканти, радио и телевизионни водещи и др, които с готовност изразяват любовта си към четенето по един вълнуващ и нетрадиционен начин. В изложбата участват и множество световноизвестни писатели, като Фредерик Бегбеде, Бернар Вербер, Маргарет Мацантини, Дъглас Кенеди, Давид Фоенкинос, Лоран Гунел и Алисън Шейфър с българските издания на книгите им. Повече за изложбата.

*

Банско филм фест 2015

25-29 ноември, Банско

За поредна година вълнуваща среща с планинарското и екстремното кино на Банско филм фест 2015. 100 филма от 25 страни и 5 континента - катерене, фрийрайдинг, екстремно колоездене, слаклайн и др.

*

Дефиле на младото вино

27-29 ноември, Пловдив

Краят на ноември и невероятната атмосфера на Стария Пловдив са отлично време и място за среща с младото вино. Научете повече за Дефиле на младото вино в Пловдив.

*

Празник на смилянския боб

28 ноември, с. Смилян

Смолянското село Смилян е най-популярно с вкусния местен сорт фасул, който си има и свой празник. Всяка година през последен уикенд на ноември се организира празник на смилянския боб. Празникът се открива с топовния гърмеж на бобеното оръдие, приготвят се вкусни гозби, има музика и настроение. Повече за празника на смилянския боб.

*

Как оживява дървото - изложба

до края на януари, Етъра

Идеята на изложбата е да се покажат зооморфните мотиви в различните етапи от развитието на дървообработващите занаяти, различната интерпретация на животинските видове, разнообразния начин и място, където те са претворени. 
Животински мотиви, реалистични и стилизирани, могат да се видят, както по солници копанки, чаши, кутели, кутии, геги, хурки, така и по-късно в дърворезбените пана, че даже и върху гъдулки и гайди. Повече за изложбата в Етъра.

*

К А У З И

Достъпното Драгоманско блато - дарителска кампания

Ако сте били на Драгоманското блато през 2012 г., знаете, че то беше прекрасно място за разходка и учене за природата сред самата природа. Мостчетата му имат нужда от подмяна, а от Сдружение за дива природа Балкани имат нужда от вашата помощ. Споделете, дарете или се включете с труд - повече за кампанията Достъпното блато.

*

Изплети топлина - изплети шал, шапка или ръкавици за бездомен човек

до 30 ноември, цялата страна

Включете се в благотворителната кампания "Изплети топлина", като изплетете шапки, шалове и ръкавици. Защото помощи под формата на храна и дрехи не липсват, както от държавни институции, така и от частни дарения. Проблемът е, че след като вечер на тези хора им е осигурен подслон и топла храна, сутринта те отново се озовават на улицата. Повече за кампанията Изплети топлина.

*

Предай нататък - благотворителен базар в Шабла 

23 ноември - 4 декември, Шабла

„Предай нататък“ е коледна инициатива, която Зелен образователен център организира за втора поредна година, за да ви предостави възможност да освободите къщата си от красиви, но ненужни вещи, като ги продадете на символични, определени от вас цени и ги предадете „нататък“, на някой, който ще открие в тях свои нужни и желани вещи. Ще можете и да се огледате сред вещите, които други граждани ще донесат, които ще са на добра цена и ще удовлетворят ваши потребности или желания. Повече за инициативата и как можете да се включите тук.

***

К О Н К У Р С И

Национален детски конкурс за кукли ангели

до 1 декември, цялата страна

Арт къща Куклите обявява конкурс за кукли ангели - за деца от 7 до 18 години. Участието в конкурса е само индивидуално, а за изработка на куклите могат да се използват материали, каквито въображението ви реши. Предварително помислете по темата: кои са ангелите, какви послания изпращат на хората, как биха могли да изглеждат... Повече за конкурса "Виж моя ангел".

*

По билото на планината - литературен конкурс

до 30 ноември, цялата страна

Благотворителната кампания "Професия Хижар" на старопланинската хижа Козя стена продължава вече повече от година, като целта й е да набере средства за осигуряване на еко енергия за трудно отопляемата и с ограничени ресурси от вода и ток сграда. Част от кампанията е обявеният конкурс за кратък планински разказ "По билото на планината", в който можеш да участваш и да спечелиш награди. Имаш вдъхновение за писане? Виж условията и сроковете на конкурса тук.

*

Под върха - конкурс за планински кратък разказ

до 19 декември, цялата страна

От Софийски планински клуб ви предизвикват да опитате в рамките на 18 000 знака (10 машинописни страници) да разкажете за своите 18 000 стъпки към Върха. Всеки може да участва като изпрати своя разказ, свързан с планината. Няма ограничение за пол, възраст или практикуван спорт, стига да се случва там горе, в планината, за която всички мечтаем, докато стоим в града. Подробности за конкурса.

*

Търсете сред стотици интересни събития в България и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин